Shorba soup with chicken, celery leaves and dried mint
Ramadan Soep

Shorba: Tomaten-kippensoep met selderij en munt

Een geurige soup die licht is maar je een heerlijk vol gevoel geeft.

shorba with chicken celeryleaves and dried mint.

Recept:

Ingrediënten:

 

1 kipfilet
1 ui
1 teen knoflook
3 tomaten
2 el tomatenpuree
1/3 van een bos (snij)selderij.
paar takjes koriander
1 tl gedroogde munt
1,5 liter kippenbouillon
1/4 tl peper (of meer naar smaak)
1/4 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1/2 tl tot 1 tl chilipoeder
2 el olijfolie
zout naar smaak
Klein handje vermicelli (40-60 gram

Bereidingswijze:

Pel en snipper je ui.Bak deze in de olie mooi glazig. Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze vervolgens samen met de ui mooi goudbruin.

Was de tomaten en rasp deze fijn, rasp ook de knoflook fijn. (in een mixer kan ook) Voeg deze samen met de specerijen en tomatenpuree toe aan de kip en bak alles goed aan. Laat zeker 5 minuten pruttelen.

Snij de selderij zeer fijn en voeg samen met de munt toe aan de soep. En dan kan je de warme bouillon toevoegen en nog minimaal 15 minuten laten koken op middelhoog vuur. Voeg de laatste 3 minuten de vermicelli toe.  Proef of de soep op smaak is en voeg anders nog een beetje zout of peper toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *