Safranaargana pasta with smoked eggplant
Groenten Vegetarische gerechten

Pasta met geroosterde aubergine en paprika.

Ik weet het nog exact toen ik een Arabische tv-zender aan het kijken was en de tv-chef een aubergine roosterde voor een bulgur salade. Het zag er zo eenvoudig en toch zo lekker uit dat het idee ontzettend lang is blijven hangen. Geroosterde aubergine in een frisse salade

Van de week was ik mijn pastavoorraad aan het inventariseren en besloot dat ik iets moest maken met de penne rigatoni. Plots kwam het idee van de tv-chef terug en besloot ik dat dat het moest worden. Een vegetarische pasta met geroosterde aubergine. Met wat extra toevoegingen werd het nog lekkerder dan ik in gedachten had. Een aanrader voor iedereen die gek op pasta en aubergine is.

Recept.

Ingrediënten:

400 gr pasta, liefst een grovere pasta zoals penne
2 aubergines
2 rode paprika’s.
2-3 teentjes knoflook
4 el olijfolie
1 takje tijm
zout
peper

extra:
peterselie
feta, parmezaan of geitenkaas.
citroenpartjes

Bereidingswijze:

Was de groenten en dep ze droog. Zet een grote gaspit aan en rooster ze totdat ze zwart geblakerd zijn. Stop ze vervolgens in een plastic zak en laat ze afkoelen. Na het afkoelen kan je de schil er makkelijk vanaf halen zodat je alleen maar heerlijk ruikende vruchtvlees hebt. Hak het vruchtvlees fijn.

Mocht je niet dol zijn op een rokerige smaak, rooster ze dan in de oven.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rasp je knoflook grof en doe deze samen met de olie in een pan. Verwarm op laag vuur  tot de knoflook heerlijk geurt. Voeg de aubergine, paprika en tijm toe en bak alles aan.

Voeg de gekookte pasta toe met een beetje van de kookwater. Meng alles goed door , bestrooi met kaas en peterselie en serveer met de citroenpartjes.

 

De pasta smaakt ook lauwwarm en koud erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *