Deviled eggs with argan oil almonds safranaargana
Vegetarische gerechten

Gevulde eieren met amandelen, olijven en arganolie

Voor het foodblogevent* van deze maand is pasen het thema en bij pasen denk ik nu eenmaal aan eieren. Voornamelijk chocolade eieren 😉 . Iets met eieren bedenken was op zich niet zo heel moeilijk. Iets blogwaardigs met eieren wel. Want eerlijk gezegd ben ik vooral gek op eenvoudige eiergerechten.Hoe dan ook, ik dacht als ik meedoen dan wil ik iets leuks maken met eieren wat lekker is tijdens de paasbrunch, lentebrunch, voorjaarsbrunch of hoe je het ook wilt noemen. Oftewel ik ging toch weer verder denken, hoe en wanneer vind ik eieren het lekkerst? Nou er zijn 3 varianten die ik erg lekker vind. A) Gebakken in arganolie, B) gekookt met veel komijn/peper/zout en C) als decoratie in de betere zoetere tajines met gebakken amandelen of zoute tajines met olijven.

Ewa ja, even husselen in mijn hoofd en ik dacht waarom geen gevulde eieren  maken met die smaken erin?  Maar dan wel makkelijk, zonder dat iemand eerst een tajine moet koken om daar wat saus uit te nemen en ook zonder mayonaise aangezien ik dat niet echt heel marokkaans vond klinken. Met als kleine finishing touch een beetje crunch on top, want laten we eerlijk zijn: Het ziet er meteen heel interessant uit.

deviled eggs with arganoil almonds Safranaargana

Recept.

Ingrediënten:

6 eieren
2 tl arganolie
3 eetlepels roomkaas (ook lekker met la vache qui rit)
3 olijven
snufje zout
1/4 tl komijn
1 eetlepel amandelschaafsel

Extra:
komijn, paprikapoeder (pittig), peper, peterselie, extra arganolie1 loempiavel of stukje fillodeeg

Bereidingswijze:

Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat afkoelen en pel ze vervolgens.
Snij de eieren voorzichtig door de helft en haal het eigeel eruit. Leg de eiwitten alvast klaar op een mooie schaal.

In de tussentijd heb je de olijven heel fijngesneden en het amandelschaafsel licht geroosterd.
Prak het eigeel alvast fijn.
Meng eigeel met roomkaas, olijven, specerijen en verkruimelde amandelschaafsel. Op het moment dat je de olie toevoegt zal het mengsel wat steviger worden, giet de olie er al kloppend doorheen.

Vul de eieren en begin met je kunstwerk. Bestrooi de eieren licht met de specerijen en met de fijngesneden peterselie.

Voor de crunch: snij de loempiavel in kleine driehoekjes en bak ze in een klein beetje olie goudbruin. Steek vlak voor serveren in elk ei of verkruimel boven de eieren en druppel er nog een druppel arganolie overheen.

deviled eggs with arganoil almonds Safranaargana

*Het foodblogevent is een maandelijks event door en voor foodbloggers uit de Benelux. Met elke maand een nieuwe thema en een echte jury die alle inzendingen gaat beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *