Salade Vis Vlees, gevogelte en vis

Zoetzure garnalen surimi rijstsalade met limoen

 

Mijn nieuwe favoriete rijstsalade.


Ingrediënten:
als maaltijd voor 4 personen, als bijgerecht/hapje tot 10personen
300gr rijst, liefst pandanrijst
1/2 pot rauwkostsalade op zuur! (tafelzuur van Kühne: ligt vaak bij de augurken)*
100gr surimi
200gr gekookte garnalen

Dressing:
1el fijngesneden dille
een goede draai zwarte peper
snufje zout
1 el  azijn
1 el neutrale olie
1tl suiker
1/2 rode peper fijngesneden
rasp en sap van 1 limoen

extra: 1 limoen in halve plakjes ter decoratie

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen.
Nu kan je beginnen aan alle snijwerk. Snij de rauwkostsalade fijn, Pel de surimi en snij deze ook fijn.
Snij  vervolgens de garnalen door 3 (en bewaar enkelen voor de decoratie).

Meng de ingrediënten voor de dressing tot de suiker is opgelost. Proef of het naar smaak is en meng deze goed door de rijst.
Meng er tenslotte de overige ingrediënten door.

Serveer de salade met extra limoenpartjes en extra garnalen. De salade is ook erg lekker met in blokjes gesneden avocado.
Voor de Marokkaans etnische lezers: deze salade past prima in een saladeschotel. Mocht je toch iets van mayonaise willen gebruiken dan is dat geen enkel probleem.

Zin in een andere rijstsalade? Zie hier of hier
Of meer zin in een andere salade? Zie hier
Zin in een andere garnalengerecht? Zie hier

*Mocht je de salade niet kunnen vinden dan kan je selderij en wortel julienne snijden en vervolgens klein hakken en aan de salade toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *