Gevogelte Vlees, gevogelte en vis

Sticky kippenvleugels met sinaasappel, gember en honing.

Ik at vroeger praktisch nooit kippenvleugels, niet omdat ik ze niet lekker vond maar omdat ik altijd
commentaar kreeg op mijn ‘eetwijze’. Zo ben ik een letterlijke vleeseter en geen vet/velletjes eter. Een vleugel kon (en kan) ik ontleden tot een beetje eetbare vlees en de rest van de vleugel. Men vond mij daarom de meeste slechte vleugel-eter aangezien wat ik liet liggen meer was dan wat ik at. Β Zonde van de vleugeltjes. Zodoende at ik steeds minder vaak de vleugels.

Dit alles veranderde toen ik het grillen, karameliseren ontdekte via het Amerikaanse sticky-wings concept. Vleugels, nu eet ik ze (bijna) helemaal op. Β Hieronder een variant met honing/gember en sinasappel.

Recept

IngrediΓ«nten:

1 kilo kipvleugels

Marinade:

5cm gember geraspt
3 teentjes knoflook geraspt
4el honing
rasp van 1 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
1 el citroensap (of 1/2 tl azijn)
3 el zonnebloemolie
1tl zout
1/2 tl korianderpoeder
1/2 l kurkumapoeder (koenjit/geelwortel)
2 el fijngesneden koriander

bereidingswijze:

Als het nodig is maak dan eerst de kip vleugels schoon en dep ze vervolgens een beetje droog.
Meng alle ingrediΓ«nten voor de marinade en meng deze vervolgens met de kipvleugels. Laat de vleugels minstens een uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Haal ze vervolgens uit de marinade (bewaar deze) en leg ze op een bakplaat
Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven (180). Verhoog de temperatuur naar 200c en besmeer ondertussen de vleugels met de marinade die je hebt bewaard en laat ze nog 10 a 15 minuten mooi bruin worden. Die laatste minuten zijn essentieel als je een knapperige en gekarameliseerde vleugeltje wilt. De vleugels op de foto hebben er niet van kunnen genieten omdat mijn oude oven kapot is gegaan en de warmte niet goed verdeeld werd. Van de 2de lading vleugels uit mijn nieuwe oven heb ik helaas geen foto kunnen maken maar die zagen er beter uit.

Serveer en bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Lekker met een coleslaw en rijst (zoals deze rijstschotel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *