Uncategorized

Ghriba van Nezha

                     

Nezha had ons uitgenodigd en bij haar proefde ik dit koekje. Ik kende basis ghriba’s, maar deze was toch anders dan normaal. Nu is Nezha het typ persoon dat wanneer je vraagt “wat zit erin’, meteen begint met ‘je neemt zoveel boter, dan olie dan dit dan dat’.  Heerlijk, mensen die meteen het recept delen.Omdat zij gebruik maakte van een glas heb ik het even aangepast naar ml&gram.


Ingrediënten:
250 zachte (room) boter
300ml olie
200gram poedersuiker
250 gram gemalen kokos, welke je opnieuw tot poeder maalt.
1 zakje bakpoeder
+- 1 kg meel.

bereidingswijze:
Meng de boter met de poedersuiker tot een crème.
voeg de olie toe en blijf roeren, zodat het een crème blijft.
voeg  vervolgens de kokos toe
en voeg daarna de bakpoeder en beetje voor beetje de meel toe.

Het deeg moet nét willen gaan kruimelen. (dus nog niet  echt kruimelen!)

Maak met 2 handen mooie balletjes. Rond deze een beetje plat af met een topje in het midden en leg ze op een bakplaat. Druk ze niet plat, want dan krijg je platte koeken.
Als alles gaat zoals het moet gaan dan komen er gezonde barstjes in het deeg en bolt het balletje mooi op. Bak ze af op ongeveer 180c graden voor 12 minuten, ze moeten licht kleuren en mooie barstjes vertonen.

Doe er geen poedersuiker meer op.Ze zijn puur het lekkerst, de kokos geeft namelijk al een zoete smaak.


Bron:
Nezha

7 Comment

  1. vraagje over de ghirba van nezha bedoel je gewoon die gemalen kokos zakken die je bij de marokkaan kan kopen? moet ik die nog fijnmalen tot bloem of zo gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *