Groenten

  • Aardappel kool soep met citroen

  • Aardappel salade met doperwt, feta en munt.

  • Aardappelkoekjes uit de Magreb, Maâkouda

  • Aardappelsalade met romige chermoula dressing.

  • Aubergine-tomaat torentjes met een koriander-harissa saus.

  • Auberginechips uit Kech

  • Aubergineschotel met kaas

  • Beqoula van boerenkool & spinazie

  • Borek met prei en kaas.

  • Chakalaka: Zuid- Afrikaanse wortel & bonen schotel.

  • Courgette pasta, maar dan met gebakken courgette en veel kaas.

  • Courgette spaghetti met yoghurt en gehakt.

  • Een ‘musthave’ dressing, met een eenvoudige rode biet salade.

  • Een vrolijke aardappelsalade met pit.

  • Foodblogswap: salade met geroosterde groenten

  • Foodblogswap: witte bonenmash en ingemaakte courgette

  • Frisse broccoli salade met orzo, ideaal voor deze zomer.

  • Geglaceerde wortels met couscous

  • Gegrilde aubergine met tahin-yoghurtsaus en gebakken amandelen.

  • Gegrilde courgette, falafelkruim & tahinsaus.

  • Gegrilde groenten pizza

  • Geroosterde bloemkool met een geroosterde knoflook en tahinisaus

  • Geroosterde wortels (salade) op toast

  • Geroosterde zoete aardappel en pastinaak met honing.

  • Gestoomde groenten met charmouladressing: Khodra mfouar & msarmel

  • Gevulde aardappelen met kippenlever en feta

  • Gevulde croissants met Rgaif-deeg.

  • Gevulde gedroogde aubergines met gehakt en rijst.

  • Gevulde groene paprika met gehakt en tomatensaus

  • Gevulde paprika met vis en mie.

  • Hartige zoete aardappelwafels

  • Kofte van pompoen en bulgur

  • Kruidige chocoladetaart met pompoen.

  • Kruidige rijst met zoete aardappel, pompoen en rozijnen

  • Lauwwarme lente salade met rijst, groene bonen en dille.

  • Malfouf (mahsi) Gevulde koolbladeren met rijst, gehakt en citroen

  • Marokkaanse rode bietensalade

  • Muhammara, rode paprika en walnoot dip.

  • Niet zo’n hollandse bloemkool.

  • Pasta met geroosterde aubergine en paprika.

  • Pastasaus van geroosterde tomaten.

  • Pompoen, yoghurt en tahin.

  • Rauwe biet salade met bulgur en granaatappelsiroop

  • Risotto met pompoen en cavolo nero

  • Risotto met venkel en citroen

  • Rode bieten salade met walnoten, 2 varianten

  • Rode linzen soep met spinazie en raapstelen

  • Salade met gepocheerde kip en een citroendressing

  • Salade van geroosterde zoete aardappel en feta

  • Salade van geschaafde venkel en bloemkool

  • Soep van gegrilde ui en pompoen.

  • Spinazieballetjes

  • Spruitjes met zongedroogde tomaten.

  • Tomaat-ui salade met ingemaakte citroen dressing. (Salata ’n maticha, basla oe 7amd msayer)

  • Tomaten-granaatappelsalsa met labneh.

  • Tortilla met zoete aardappel en fetakaas

  • Trend: Brood vervangen?

  • Twéémaal gebakken zoete pittige aubergine.

  • Tzatziki van George

  • Whipped feta: Romige feta spread met radijsjes.

  • Wortelpuree met arganolie, ui en walnoten.

  • zaalouk met geroosterde aubergine en paprika

  • Zaalouk, de one-pot-wonder versie.