Vegetarische gerechten

  • Aardappel kool soep met citroen

  • Aardappelkoekjes uit de Magreb, Maâkouda

  • Aubergine-tomaat torentjes met een koriander-harissa saus.

  • Aubergineschotel met kaas

  • Bladerdeeghapje met gegrilde aubergine en kruidenkaas.

  • Boerenkool salade met ovengedroogde tomaatjes

  • Borek met prei en kaas.

  • Brood gevuld met bosui en koriander ( Aghrom n azalim talgeraft d’ rbi3)

  • Chakalaka: Zuid- Afrikaanse wortel & bonen schotel.

  • Courgette pasta, maar dan met gebakken courgette en veel kaas.

  • Falafel

  • Fellah koftesi – Turkse bulgurballetjes in een pittige tomatensaus

  • Feta & pistache rolletjes

  • Fetteh met een marokkaanse kruidenjasje

  • Gegrilde aubergine met tahin-yoghurtsaus en gebakken amandelen.

  • Gegrilde courgette, falafelkruim & tahinsaus.

  • Gegrilde groenten pizza

  • Geroosterde bloemkool met een geroosterde knoflook en tahinisaus

  • Geroosterde wortels (salade) op toast

  • Geroosterde zoete aardappel en pastinaak met honing.

  • Gestoomde groenten met charmouladressing: Khodra mfouar & msarmel

  • Gevulde croissants met Rgaif-deeg.

  • Gevulde eieren met amandelen, olijven en arganolie

  • Hartige zoete aardappelwafels

  • Katmer pie met spinazie en ricotta

  • Kidneybeans met tomaat en koriander

  • Kikkererwten bissara, soep met tijm en chiliolie

  • Kikkererwten en spinazie balletjes aka falafel.

  • Kikkererwtenstoofpotje met rozijnen en harissa

  • Kleurrijke, knapperige couscoussalade.

  • Kofte van pompoen en bulgur

  • Kruidige rijst met zoete aardappel, pompoen en rozijnen

  • Kruidige rode linzen puree, bissara.

  • Kruidige zwarte bonen burger met guacamole en aubergineplakken

  • Lauwwarme lente salade met rijst, groene bonen en dille.

  • Muhammara, rode paprika en walnoot dip.

  • Omelet met spinazie en feta.

  • Pasta met geroosterde aubergine en paprika.

  • Pastasaus van geroosterde tomaten.

  • Polenta sticks.

  • Pompoen, yoghurt en tahin.

  • Pompoensoep met saffraan en sinaasappel

  • Qabali Pilau : Afghaanse rijst met wortel en rozijn.

  • Rgaif uit de oven met een vegetarische vulling

  • Risotto met pompoen en cavolo nero

  • Rode linzen soep met spinazie en raapstelen

  • Roerei maar dan op z’n Marokkaans

  • Salade met geitenkaas in kataifideeg, rabarber en zoetzure dressing.

  • Tortilla met zoete aardappel en fetakaas

  • Whipped feta: Romige feta spread met radijsjes.

  • Wortelpuree met arganolie, ui en walnoten.

  • Yoghurt-feta dip met gedroogde munt (Haydari Peynirli)

  • zaalouk met geroosterde aubergine en paprika

  • Zaalouk, de one-pot-wonder versie.