pumpkin vegan cg koftem mericimek kofte
Groenten Vegetarische gerechten

Kofte van pompoen en bulgur

 

Een nieuwe manier om pompoen te verwerken, behalve soep kan je natuurlijk veel meer met pompoen. Zie hier bijvoorbeeld andere pompoenrecepten. Dit recept is eigenlijk een kruising tussen cig koftem en mercimek kofte en ik heb daarom geen idee hoe ik ze moet noemen. Lekker dat zijn ze.

En weet je wat nog lekkerder is?

Wanneer je een wrap/arabisch brood/durum neemt en deze royaal besmeerd met de kofte mengsel, er vervolgens allerlei knapperige groenten op legt en ten slotte besprenkelt met de saus.  Oh men, krijg er spontaan trek in.

Hoe dan ook, onderstaande hoeveelheid is genoeg voor pakweg 40-50 stuks. Genoeg om van alles mee te proberen. Let op: door de pompoen zijn ze zoeter en iets plakkeriger dan je van normale kofte gewend bent. Je kan natuurlijk meer bulgur toevoegen maar dan vond ik zelf iets minder lekker.

Ingrediënten:
2 sjalot (of 1 gewone ui)
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
600 gr schoongemaakte pompoen (liefst hokkaido of flespompoen)
500ml water
1,5 el paprikapuree (pittig)
1,5 el tomatenpuree
1 tl komijn
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl pimentpoeder
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
225gr fijne bulgur
50 gr walnoten, geroosterd en vermalen
2 el granaatappelsiroop of meer als je dat lekker vind.

extra:
Peterselie

Bereidingswijze:
snij de sjalotjes en knoflook fijn en bak deze in de olie glazig.
Voeg pompoen en water toe en kook totdat de pompoen zacht en stukgekookt is. Voeg de specerijen, paprika- en tomatenpuree toe meng alles goed door en haal van het vuur. Voeg nu de bulgur toe.

Wanneer de pompoen zo afgekoeld is dat je je handen niet zal branden begin je met het kneed proces. Kneed bulgur en pompoen stevig door en voeg dan de walnoten en granaatappelsiroop toe.Kneed nogmaals goed door tot een bol.

Je zult zien dat de kleur tijdens het kneden steeds feller wordt, mocht je toch een nog fellere (rode) kleur willen dan kan je nog een beetje tomatenpuree toevoegen. Je kan het nu al eten maar de smaak wordt lekkerder wanneer je het mengsel in een nachtje in de koeling laat.

Haal de pompoen-bulgur mengsel minimaal 2 uur voor serveren uit de koelkast. Maak je hand nat en vorm er bolletjes of staafjes van en serveer op een blaadje sla. Bestrooi met een beetje fijngesneden peterselie en gemalen walnoten.

Serveer met saus naar keuze. Ik mengde een beetje tomatenpuree met granaatappelsiroop, water en een snufje peper tot snelle saus.
Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.