Groenten Ramadan Soep Vegetarische gerechten

Aardappel kool soep met citroen

 

Je hebt soepen en soepen. Nu ben ik van huis uit de wat uitgebreide soepen gewend, meestal met een tomatenbasis. Maar zelf ben ik gek op eenvoudige soepen die eigenlijk bestaan uit groenten koken en dan pureren. Deze soep is net zo makkelijk. Kwestie van licht aanbakken, pureren en dan op smaak brengen. Ik weet niet waarom maar de combinatie van deze 2 groenten met de knoflook en vooral het zure van de citroen is gewoon heerlijk. De soep is heel romig door de aardappel maar smaakt heel licht.

Recept.

Ingrediënten

1 spitskool
2 aardappels
2-3 tenen knoflook
Sap van 1 citroen
peper
1 eetlepel olijfolie
zout
1,2 liter water of groentenbouillon.
optioneel: Snuf nootmuskaat

Bereidingswijze:

Hak de spitskool in fijne repen, snij de aardappels in blokjes en pers de knoflook uit.
Bak alles in de olijfolie voor enkele minuten.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Wanneer de groenten gaar, vooral de koolreepjes moeten echt gaar zijn, zijn pureer je ze tot een romige soep. Voeg dan zout, peper en citroensap toe en laat nog een paar minuten op zacht vuur koken.

Bestrooi met een beetje peper en geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.