Review chef Ali maaltijdbox
Informatief

Review: Chef Ali maaltijdbox

Van Chef Ali mocht ik hun maaltijdbox uitproberen. Nu volg ik Chef Ali al een tijdje op instagram en geniet ik nog steeds elke keer weer van hun foto’s. De maaltijdbox zelf mogen uitproberen is dan natuurlijk nog leuker.  Hieronder zal ik het allereerst hebben over de box an sich, vervolgens over de gerechten die ik ermee kon maken en ten slotte vind je onderaan een kortingscode zodat je de box zelf ook kan uitproberen.

Wie is Chef Ali?

Ik denk dat er nog maar weinig mensen in Nederland zijn die geen idee hebben wat een maaltijdbox is. Het online bestellen van een doos vol lekkers is een groeiende markt geworden. Chef Ali is een relatief jonge telg binnen deze familie. Net zoals meer moslims misten de bedenkers van Chef Ali halal vlees bij de al bekende maaltijdboxen. In plaats van klagen en niks doen besloten zij actie te ondernemen. Als je iets niet kan vinden, dan creëer je het toch zelf? Aangezien ze zelf aangeven niet te kunnen koken kwam er al snel een samenwerking met tv-chef Mounir Toub. Een eigen moestuin (ook een pluspunt!) en vlees van slagerij Kaddour, wat wil je nog meer?

Moslimbox?

Ik weet dat velen denken dat het een soort van ‘moslim-box’ is, maar dat is het dus niet. Het vlees is halal waarmee ze het idee van een maaltijdbox toegankelijker hebben gemaakt voor diegenen die liever halal vlees eten. De gerechten daarentegen zijn geïnspireerd op wereld keukens. Je krijgt dus niet elke keer een tajine-gerecht voor de deur met muntthee. De ene keer eet je een stampot, curry, pasta en de andere keer kebab of een maaltijdsalade

Een jaar verder, vele recepten verder is de box ook bij mij aangekomen.

Waarom vind ik ze leuk?

Eigenlijk om verschillende redenen. Zoals ik al aangaf volg ik ze al sinds het begin op instagram en vind ik hun gerechten heel inspirerend. Maar mijn overige redenen zijn:

  • Ik ben een grote voorstander van nieuwe initiatieven uit onze multiculturele samenleving. Vooral als het gaat om eten.
  • Ik vind dat de combinatie halal+ bewust wat meer bekendheid mag krijgen bij medemoslims, want ook wij kunnen en mogen bewustere keuzes maken. En Chef Ali stimuleert dat: Hiervoor gebruiken wij zoveel mogelijk biologische producten uit eigen moestuin, zo min mogelijk uit blik, duurzaam gevangen vis en scharrelvlees zonder toegevoegde e-nummers of kleurstoffen. 
  • Iedereen die mij al een tijdje volgt weet dat ik een voorstander ben van vaker vegetarisch eten Chef Ali is dat ook. Van de 3 maaltijden is er namelijk altijd 1 vegetarisch.
  • Slagerij Kaddour is redelijk bekend onder halal-eters maar helaas bezorgen zij nog niet in mijn gebied. Hun vlees kunnen proberen via deze maaltijdbox is dan natuurlijk een grote plus!
  • Niet hoeven na te denken over wat te moeten koken is eigenlijk best fijn! Wat een rust in mijn hoofd zeg.
  • Soms moet ik gedwongen worden om iets nieuws te proberen. Ik heb best wel wat producten in de voorraadkast liggen die ik wil uitproberen maar waar ik blijkbaar nog geen tijd voor heb gehad.
  • Ik hou van uitpakken en testen :D.

Ga ik de box vaker bestellen?

Pure eerlijkheid: voor nu is het voor mij niet nodig. Maar ik zie mijzelf in de toekomst  wel een doos bestellen. Vooral omdat je van te voren kan kijken wat de maaltijden zijn en je hoeft geen abonnement af te sluiten. En ze bezorgen door heel Nederland voor mensen, zoals ik, die buiten de Randstad wonen is dat een belangrijk punt.

Wanneer je een drukke week hebt, geen tijd hebt om te koken of boodschappen te doen, dan is het ontzettend fijn om alles al klaar te hebben staan. Of wanneer je even in een sleur zit. Soms eet ik een periode best wel vaak dezelfde gerechten. Dan is het fijn om een box te bestellen en zo de sleur er even uit te halen.  Wanneer jij jezelf daar in herkent dan moet je de box vooral eens gaan uitproberen.

En dan nu het belangrijkst, de gerechten en wat ik er van vond.

Wat wel grappig is, is dat ik altijd moeite heb met het volgen van recepten. Het was dan ook een persoonlijke uitdaging om de recepten netjes te volgen. Bij de eerste gerecht lukte dat wel maar bij de 2de en 3de begon ik alweer wijzigingen door te voeren. Op zich is dat ook niet erg, bij de recepten wordt namelijk aangegeven dat je altijd iets kan wijzigen.

Eerste gerecht:

Dit was het gerecht waar ik het meest nieuwsgierig naar was en die ik dan ook als eerste maakte. Ik heb namelijk nog nooit oesterzwammen gegeten en ben geen fan van champignons/paddenstoelen. Ik was dan ook een beetje bang dat ik het niet lekker zou vinden. En om het af te maken ben ik geen grote vleeseter (ik kreeg de bout dan ook niet op 😉

+ Oesterzwammen zijn dus wel lekker en ga ik  vaker eten.

+ Wat een lekkere kip zeg!

+ De groenten combinatie was erg lekker.

– Teveel vlees voor mij (de 2de persoon vond dit nog minimaal ;))

– Voor mij was de kooktijd toch echt tekort, ik heb de kip dan ook wat langer in de oven gelaten.

 

Het 2de gerecht:

 

+ Taco’s en gehakt zijn altijd lekker!

+ Qua hoeveelheid prima voor het aantal personen

– De tacoschelpen waren helaas gebroken, dat mag bij mij de pret niet drukken.

– Het gehakt was gekruid maar ik proefde het niet echt dus heb ik zelf het gehakt nog op smaak gebracht met eigen kruiden en specerijen.

 

Het derde gerecht.

Ik heb letterlijk 2 pakken met rijstvellen in de kast liggen. Wanneer die daar neergelegd zijn wil je echt niet weten. De reden waarom ik er nog mee aan de slag was gegaan is heel eenvoudig: ik twijfelde enorm of ik (en mijn familie) de rolletjes wel lekker zouden vinden. Dit gerecht heb ik dan ook bewust niet als ‘ maaltijd’  gemaakt maar meer als testhapje voor de familie. Met wat extra vellen van mijn mijzelf kon ik meer rolletjes maken. De bijbehorende salade heb ik dan ook niet gemaakt.

Conclusie: alle enge verhalen over rijstvellen vallen mee. Ik kon ze makkelijk wellen en vullen. De combinatie tussen de knapperige groenten, de zoete mango en de chilisaus is geslaagd.

Enige nadeel is dat je zelf voor de chilisaus moet zorgen. Ik vind chili-saus geen basisproduct dus daarvoor moest ik dan wel weer naar de winkel toe. Op zich niet erg want zo’n fles is bij mij thuis weer snel leeg ;).

ps. Voor wie het wil weten: sommige van de familieleden vonden het er ‘ nep’ uitzien, anderen vonden het prima te doen en ik moest zelf wennen aan de structuur van de rijstvellen. Maar ik ga ze zeker nog een keer maken.

 

Conclusie gerechten:

Dat ik gek ben op kruiden en specerijen is geen geheim. Voor mijn smaak waren de gerechten dan ook best mild. Dat zal wel bewust zijn omdat het nu eenmaal een maaltijdbox is voor meer mensen dan alleen ik ;). Verder heb ik de kip wat langer in de oven gelaten, was het gehakt niet genoeg op smaak voor mij zelf en was het jammer van de chilisaus.  Maar bezorging ging prima, producten waren kwalitatief goed en bleven lang vers  Ik heb nieuwe recepten geprobeerd en nieuwe producten geproefd, ik at genoeg groenten, recepten uit verschillende keukens en het voorbereiden koste niet teveel tijd.

De recepten

Mocht je zelf een box willen bestellen ga dan naar:

Momenteel loopt er een actie waar bij het afnemen van een abonnement 50% korting krijgt op de eerste box. Wil je eerst een box proberen? Gebruik dan kortingscode: alikorting750 voor 7,50 euro korting op een eenmalige box.

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.