sweet potato toast low carb
Groenten Vlees, gevogelte en vis

Trend: Brood vervangen?

Er zijn tegenwoordig zoveel eettrends dat je eigenlijk wel heel raar bent als je zelf niet aan iets meedoet. Zo vind ik het best interessant allemaal, het geeft je namelijk nieuwe inspiratie. Zo besloot ik dan ook om een aantal trends uit te proberen. Vandaag:

Brood vervangen.

Ik hou van brood <3, echt pure liefde en ik kan het letterlijk bij elke maaltijd wel op. En dat is soms wel een beetje teveel van het goede op sommige dagen. Nu zijn er vele populaire manieren om brood te vervangen. Ik probeer de volgende 2 uit:

Zoete aardappel toast.

Ik zat al een tijdje geïnteresseerd te kijken naar de ‘ sweet potato toast’ trend. Op de dag dat ik geen brood meer in huis had maar wel een zoete aardappel besloot ik deze dan ook als ‘brood’ te gaan gebruiken.

Relatief makkelijk, snij de zoete aardappel in plakken van ongeveer een cm dik en stop ze in de broodrooster. En vanaf  dat moment is het eigenlijk een beetje onduidelijk, wanneer is de toast klaar? Ik probeerde verschillende tijden uit en besloot zelf dat wanneer ik bruine plekken zag het daadwerkelijk klaar en eetbaar is.  Tijdens het toasten vond ik de plakken niet eens zo interessant, het smaakt gewoon naar droge zoete aardappel en ik voelde mij al snel bedonderd. Met een beetje pindakaas was het op zich wel te doen. Maar, er is altijd een maar…

…. met saus, kip en salade werd het opeens veel lekkerder. Het is natuurlijk geen toast, zelfs met je ogen en neus dicht is het echt geen toast. Geloof dus niet de mensen die zweren dat ‘ It’s just like real bread!’, want dat is het gewoon niet. En het is ook wat minder stevig dan brood. Maar het is oprecht lekker en dat had ik niet verwacht. Als een zoete aardappel nu heel groot was zodat je de plakken als wrap kan gebruiken dan was ik al helemaal blij.

Ik marineerde kipfilet met beetje knoflookpoeder, kurkuma, komijn, zout,gerookte paprika. Die bakte ik vervolgens in een pan met een klein beetje olie. Verder maakte ik een sausje met yoghurt, knoflook, tahin en citroensap.

Aubergine voor een gegrilde pizza?

Nou zie mij dan trendsetter zijn aangezien ik een paar jaar terug het recept gaf voor pizzaatjes van gegrilde groenten in plaats van deeg.  Nu zag ik dat men daarnaast ook nog eens een soort pizza of calzone idee gebruikten door het gebruiken van gestoomde of gekookte aubergine en die vervolgens te vullen met gehakt en kaas. Als aubergine liefhebber klonk mij dat als muziek in de oren maar helaas, ik vond het niet zo denderend. Ik zou de volgende keer de aubergine bakken (want vet is lekker) want het heeft wel potentie en is ontzettend vullend.

Hoe je het maakt? Je stoomt of kookt 1 aubergine per persoon. Laat afkoelen en snijd vervolgens door midden. Besmeer met een gehaktmengsel naar keuze, kaas en leg de 2 helften weer op elkaar. Stop ze in de grill apparaat tot het gehakt gaar is.  Mijn advies: besmeer ze met olie en bak af in een pan of in de oven.

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.