review the ginger people
cake Overig Zoetigheden

Review: Gemberproducten van The Ginger People

Put some ginger in it.

Ja , je kan wel zeggen dat ik veel gember gebruik. Voornamelijk om te drinken maar ook bij de dagelijkse maaltijden. Of het nu poeder is of vers geraspte gember, ik denk dat ik bijna dagelijks gember gebruik. Van The Ginger People mocht ik een paar van hun gemberproducten proberen. Na een korte wereldreis arriveerden de producten bij mij thuis en ben ik ze rustig gaan testen Lees je verder mee?

Zoete gember.

Ik ontving de producten heel stevig ingepakt, erg prettig.  The Ginger People is een familiebedrijf die zich 100% richt op het vinden van de beste gember en deze gember te gebruiken in het maken van diverse producten. Hun uitgangspunt is dat al hun gember biologisch is, van de beste kwaliteit en dat iedereen aan de gember moet.

Het eerste wat meteen open ging waren de gembersnoepjes, ooh wat lekker zeg. Ik ben niet echt een snoeper (ahum) maar deze snoepjes gingen er echt heel makkelijk in. Hoewel ik nog een aantal plannen had met de snoepjes zijn ze uiteindelijk gewoon opgegeten door me, myself and I. Dan maar het volgende product, de gembermoes, een soort jam. Ik koop best vaak gemberjam maar deze moes-jam overtreft alle varianten die ik geprobeerd heb. Hoewel het een soort jam is, is het niet extreem zoet. Je proeft daadwerkelijk de smaak van gember zonder dat het te pittig smaakt.

Ik dacht bij het schrijven van dit stuk: Wat ben ik toch eigenlijk saai. Deze moes/jam (ja ik weet echt niet hoe ik het moet noemen) at ik op brood, in de yoghurt en het meest op een rijstwafel met een laagje roomkaas eronder.  Nog beter, ik eet nu zo’n rijstwafel terwijl ik aan het typen ben.

 

Dagelijks gebruik?

De gemberpuree gebruikte ik in bijna alle marinades, bij het opbakken van rijst of bij het maken van een soepje. De siroop ging over de yoghurt, over pannenkoeken etc.  De gembersap gebruikte ik zoals aangegeven op de site voor een lekkere thee, in mijn wekelijkse spinaziesmoothie en ook in mijn huidige favoriete drankje:

Ik ben echt iemand die een tijd lang 1 drankje kan blijven drinken. Hiervoor mix ik per glas 1 eetlepel gembersap, 1 eetlepel gembersiroop, beetje citroensap en spa rood. Vul een glas met mint en citroenplakjes en giet je drankje erover. Héérlijk, ook lekker met spa munt of citroen erop.

Bovenstaande is wel allemaal een kwestie van meng het en klaar.  Jullie begrijpen dat ik dan ook het gevoel kreeg dat ik voor een review wel even iets serieus moest gaan maken met één van de producten.

Het werd een gembercake met limoen. De meeste gembercakes die ik namelijk ken zijn kruidige najaar cakes. Wanneer het kouder aan het worden is en je jezelf wilt opwarmen met iets verwarmends. Deze cake is exact het tegenovergestelde, door de limoen is het een frisse zomerse cake geworden met een beetje pit van de gember. Voor de cake gebruikte ik de gemberpuree en gembersiroop.

Recept:
100 gr zachte roomboter
75 gr suiker
30 ml gembersiroop (of honing)
2 eieren
1 volle el gemberpuree (rasp)
rasp + sap van 1 halve limoen
100 gr zelfrijzend bakmeel.

Bereidingswijze:
Mix de boter romig met de suiker en siroop.
Voeg de eieren toe, doe dit 1 voor 1 en voeg pas het tweede ei toe wanneer de eerste helemaal is opgenomen. Voeg nu gemberpuree, limoenrasp en sap toe en mix goed door.
Zeef het bakmeel. Je kan natuurlijk ook bloem en bakpoeder gebruiken. Meng bakmeel rustig door de botermengsel.  Verdeel over  6 tot 8 muffinvormen die je van te vormen ingevet hebt. Je kan ook gerust een andere bakvorm gebruiken. Bak de cakes in ongeveer 20 minuten af op 170c.

Ik wilde een zoet-zure laagje over de cakejes heen dus mengde ik uit de losse hand poedersuiker met een beetje gembersiroop en limoen sap tot een dunne glazuur.

En nieuwsgierig?

Ben je ook gek op gember? Je kan de snoepjes en siroop natuurlijk ook zelf maken, kijk eens naar deze oude post. Wil je de producten liever kopen dan raad ik oprecht de producten van The Ginger People aan. Alleen zijn ze nog best moeilijk in Nederland te vinden. Ik begreep dat sommige producten in bepaalde gezondheidswinkels te koop zijn maar ik ze zelf nog niet gevonden. Over de grens naar Duitsland zijn ze al wat makkelijker te vinden. Gelukkig is de wereld nu heel klein en kan je ze makkelijk online bestellen.  Via Amazon, Zumub, of Iherb bijvoorbeeld . Wanneer ik , of iemand anders, een verkooppunt vind in Nederland dan zal ik dat hier meteen aangeven.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.