Dough with yoghurt and a spicy chicken filling @safranaargana
Deegwaren Gevogelte Hartige broodjes Ramadan Vlees, gevogelte en vis

Hartige broodjes met kipvulling (deeg met yoghurt)

Na 3 pogingen en wijzigen ben ik nu tevreden met het recept. Een deegrecept zonder ei of boter maar wel met yoghurt. Zachte broodjes zijn het geworden met een knapperig buitenkant en een kruidige kipvulling.

De vulling is gebaseerd op de vegetarische Indiaase hapjes, je kan de vulling dan ook prima wijzigen. Ipv kip kun je kikkererwten of aardappelblokjes gebruiken. Zo is het ook lekker om stukjes wortel bij de vulling te gebruiken.

Ik gebruik zelf altijd het dubbele van onderstaand recept en vries of de helft van het deeg in of de gebakken broodjes. Met onderstaande hoeveelheid maak ongeveer 6-8 broodjes, afhankelijk van de grote.

Recept.

Ingrediënten:

200 gr bloem
175 gr fijne griesmeel
50 gr yoghurt
50 ml olie
25 gr verse gist
60-80 ml lauwwarm water
5 gr zout

Voor de vulling:

300 gr kipfilet
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 tl gemberpuree (of rasp een stukje verse gember
1 teen knoflook, geraspt
1tl korianderpoeder
1/2 tl kurkuma poeder
zout
1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
2 bosuitjes (of 1 gewone ui)
1 grote paprika fijngesneden
optioneel: groenten zoals doperwten, stukjes wortel.
optioneel: chilipeper

Bereidingswijze:

Los de gist op in 60 ml water.

Meng bloem, griesmeel en zout met elkaar. Voeg vervolgens de yoghurt, olie en opgeloste gistwater toe en kneed alles stevig door. Liefst in een keukenmachine. Je krijgt namelijk een deeg die elastisch is, stevig maar toch nog een  beetje de neiging heeft te plakken.  Dek het deeg af en zet op een warme plek. Laat ongeveer 40 minuten rijzen of tot het deeg verdubbelt is.

Voor de vulling:

Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak aan in een beetje olie. Voeg de specerijen, knoflook en gember toe. Voeg alle fijngesneden groenten toe en bak deze tot ze een beetje zachter zijn geworden. Meng vervolgens de koriander en bosui er doorheen. Proef of de vulling naar smaak is en laat afkoelen.

Verdeel het deeg in 6 of 8 bolletjes en bestuif je werkplek met bloem. Rol elk bolletje uit en probeer bij het rollen de vorm van een vierkant/rechthoek te houden. Verdeel de vulling zodat je genoeg vulling hebt voor elk broodje ;).

Leg de vulling over het midden van je lapje deeg, sla de zijkanten om de vulling heen en rol op.

Besmeer met ei en bestrooi met sesam-, maan-, of nigellazaad.

 

Bak in een voorverwarmde oven (200c) 15 minuten of tot ze mooi bruin zijn. Laat afkoelen en serveer.

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.