broccolisalad with orzo pasta
Groenten Ramadan Salade

Frisse broccoli salade met orzo, ideaal voor deze zomer.

Ik heb wel vaker dat wanneer ik ergens iets eet dat ik lekker vind, ik het ga analyseren. Hmm lekker, wat zit er allemaal in.. waar smaakt het na? Even een fotootje nemen.

Beter goed gejat…

Want ik weet dat ik het  100% zeker na wil maken.  En dat is ook het geval met deze  pastasalade. De eerste keer at ik de salade bij een benefiet en vervolgens moest ik het namaken. Geloof het of niet maar het heeft 2 weken geduurd voor ik alle boodschappen in huis had. Opeens kon niemand voor mij een zak orzo-pasta halen. En toen ik de pasta eindelijk had, had ik geen broccolli en toen geen dille. Echt de dag dat ik alles in huis had heb ik de salade dan ook meteen gemaakt. En oohlalaa het was het wachten waard.

Wat het zo lekker maakt? Geen idee. De zachte pasta, de broccolismaak, de zuurtjes, de knapperige groenten en de kruiden. Het is de combinatie die het lekker maakt.

Recept:

Zoals altijd met zulke salades hoef je niet alles exact te hebben. Een beetje meer of minder is geen probleem, het aanpassen van de ingrediënten ook niet. Zo maakte ik de salade met en zonder mais en ik weet nog steeds niet welke ik lekkerder vind.

Ingrediënten:

250gr orzo pasta
1/2 broccoli
1/2 komkommer
1,5 paprika. Liefst alle kleuren.
2 augurken of zo’n 8 kleine augurkjes
Peterselie, dille en munt
optioneel: optioneel: 1/2 blik mais.
Dressing:

3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
snuf peper, komijn en zout.
optioneel: een beetje suiker.

Meng de ingrediënten voor de dressing en laat staan.
Breek de broccoli in stukjes en kook gaar in gezouten water.
Kook de pasta in gezouten water gaar.  Laat beide vervolgens afkoelen.
Gril de paprika’s zwart, laat in een zakje rusten en haal dan voorzichtig het velletje ervan af.
Snij broccoli, komkommer, paprika’s in evengrote stukjes. Snij de peterselie, dille en munt fijn (niet te fijn).  Meng alle ingrediënten met de dressing met elkaar.

 

 

 

 

2 Comment

 1. Dit lijkt me dus echt heerijk met dit weer. Orzo paste zijn dat wat ze noemen vogeltongetjes? Nooit van Orzo pasta gehoord namelijk

  1. Salaam Um Hafsa,

   ja dat klopt orzo = vogeltongetjespasta. In NL (en eu/vs) gebruikt men vooral de naam ‘ orzo’.
   Hoop dat de salade je gaat smaken.

   Groetjes,
   Fatima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.