Whipped feta on toast with radish
Groenten Vegetarische gerechten

Whipped feta: Romige feta spread met radijsjes.

Nietsvermoedend nam ik een hap uit radijsje.
Binnen 2seconden stond mijn mond in brand en kreeg ik tranen in mijn ogen.

Elk jaar zaai ik radijsjes maar dit keer zat er een variant tussen die zo ontzettend scherp was, gewoonweg niet normaal meer. Ik hou van een beetje pit maar dit was mij iets teveel. Gelukkig waren niet alle gezaaide radijsjes zo extreem pittig en heb ik er volop van kunnen genieten. Gewoon zo uit het vuistje, in salades maar ook op een boterham met wat roomboter. Vanuit het boterham idee bedacht ik deze lekkere combinatie van een romige fetadip en pittige radijsplakjes. Met maar een paar ingrediënten heb je een lekker dip die bekend staat als ‘whipped feta‘. Wanneer je het eenmaal geproefd hebt kan je er ontzettend veel combinaties mee gaan maken.

Op de foto zie je kleine toastjes maar het smaakt ook lekker op een dikke (geroosterde) boterham.

Recept.

Ingrediënten
Feta dip
200gr feta
100 gr roomkaas
snufje zout
scheutje melk of room

overig
Stevige jonge radijsjes
zout (fleur de sel)
peper (versgemalen)

Bereidingswijze

Verbrokkel de feta en doe deze in een keukenmachine. Pulse totdat je hele fijne korrels hebt. Voeg dan de roomkaas toe en mix 3 tot 5 minuten tot dat je een smeuïge opgeklopte crème hebt. Je kan een scheutje melk of room toevoegen als je de de creme te stevig vind. Omdat niet elke feta/witte kaas even zoutig is is het belangrijk dat je eerst even proeft voordat je extra zout toevoegt.
Tot hier heb je een basis creme. Je kan alles toevoegen wat je lekker vind. Ik ben zelf fan van het toevoegen van een beetje citroensap en frisse fijngehakte groene kruiden.

Voor de opmaak.
Neem een lekkere (stok)brood en besmeer royaal met de creme. Snij de radijsjes in hele dunne plakjes, dit kan je doen met een mandoline maar ook gewoon met een scherp mes. Verdeel de plakjes radijs over het brood. Bestrooi met zout en peper (ik had lekkere citroen-peper).

Als hapje smaakt het heerlijk met een fris drankje.

Serveer en geniet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.