Informatief

Geen foto’s meer?

 

Van de week maakte ik nog een opmerking dat een telefoon verliezen erger is dan een portemonnee verliezen omdat naast heel veel privé informatie ook al je foto’s op je telefoon staan.

Maar wat nog erger is wanneer je al jaren je blog-foto’s upload via een site en deze site zomaar besluit dat je vanaf nu jaarlijks moet betalen om je eigen foto’s via hen te mogen gebruiken. Ik noem geen namen maar het begint met photo en eindigt op bucket.com  Normaliter upload ik een foto via deze site, op die site krijgt elke foto een eigen linkje en die gebruik ik dan weer hier. Heel makkelijk allemaal.

Paniek of geen paniek?

Het moment dat ik het eerste berichtje kreeg van ‘ hé Fatima, bij deze blog zie ik de bereidingsfoto’s niet meer’ had ik nog geen paniekgevoel. Het zal wel iets kleins zijn, maar dat was het niet.

In principe zien jullie nu alleen nog de foto’s aan de bovenkant van elk bericht (tenminste bij de blogs van 2015 tot nu) aangezien die foto’s via de blog zijn geupload. De overige foto’s moet ik allemaal opnieuw op de site zetten en dat gaat helaas wel even duren. Vooral bij de latere blogs heb ik geprobeerd meerdere (bereidings)foto’s te plaatsen en die moeten dus 1 voor 1 aangepast worden.

Zodat jullie het weten.

Dit is zo’n klusje die je niet ‘ rustig’ achter de schermen kan doen en daarom vind ik het wel zo handig als jullie weten wat er precies aan de hand is. Gelukkig blijft tekst en recept gewoon staan en vraag ik eigenlijk om een beetje geduld met mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.