chickenliver with pomegranatemelasses safranaargana
Gevogelte Vlees, gevogelte en vis

Kippenlever met granaatappelsiroop, Sawdat Djej

Een van mijn rare eigenschappen is dat wanneer ik iets erg lekker vind ik zoveel mogelijk probeer te achterhalen hoe goed het recept of het product voor mij is. Nu lukt dat natuurlijk niet altijd en maak ik best wel rare gedachtensprongetjes om toch nog te eten waar ik zin in heb ;).

Met kippenlever was het eigenlijk niet zo moeilijk, het is mij zelfs aangeraden door de dokter ivm een vitamine D en ijzertekort. En tsjah, als zelfs de dokter zegt dat je het moet eten dan doe ik dat met alle plezier. Al van jongs af aan ben ik gek op kippenlever, ik kreeg dan ook vaak de kippenlever wanneer er een gerecht met kip was gemaakt. Maar dan komt de 2de stap, lever vaker eten dus ook meer variëren. Ik heb al een aantal lekkere recepten met lever staan en daar kan deze ook nog bij.

Zoetzuur met een lekkere knoflooksmaak. Probeer het uit en hopelijk geniet je er net zo van als ik doe.

Recept.

Ingrediënten:

250 gr schoongemaakte kippenlevers
1 el olijfolie
2-3 teentjes knoflook
2 el granaatappelmelasse (siroop)
zout
peper

extra:
Geroosterde pijnboompitjes
fijngesneden peterselie

Bereidingswijze:
Spoel de kippenlevers af en dep ze goed droog.

Chickenliver with pomegranatemolasses safranaargana

Snij de knoflook in dunne plakjes en fruit deze, op een laag vuurtje, aan in de olie.

Wanneer de knoflook een beetje bruin begint te worden voeg je de kippenlever toe. Zet het vuur hoog en bak de levers aan alle kanten mooi bruin. Bestrooi met een beetje zout en peper en zet het vuur vervolgens lager, laat zo’n 5 tot 10 minuten bakken. Ze zijn het lekkerst als ze niet te lang zijn doorbakken maar het is afhankelijk van je eigen smaak. Dus test na ongeveer 5 minuten of ze voor jou gaar genoeg zijn. Voeg de granaatappelmelasse dan toe, zet het vuur hoog en wacht tot je heel veel gebubbel ziet. Zet dan vervolgens het vuur uit.

 

 

Serveer warm, lauwwarm of zelfs koud. Bestrooi met de pijnboompitten en peterselie. Erg lekker op een mezze tafel, geserveerd met pilav of met hummus.

 

2 Comment

  1. Jamie Oliver heeft ook een lekker pastarecept met kippenlever in Bespaar met Jamie,P. 112. Zelfs lekker voor mensen die niet zo gek op kippenlever zijn, zoa.ls mijn man. Voor jou in verhouding misschien wat weinig kippenlever, maar het zou je kunnen inspireren.

    1. Dag Tabitha,

      Inspireren zal het zeker. Er zijn meerdere heerlijke pastarecepten met kippenlever als bij of hoofd ingrediënt. Dus ik ga het recept zeker opzoeken.

      Bedankt voor de tip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.