fresh chicken rocket salad safranaargana
Gevogelte Groenten Salade Vlees, gevogelte en vis

Salade met gepocheerde kip en een citroendressing

Smakeloos en heel erg dieet-voedsel. Dat was het idee dat ik had over gepocheerde kipfilet. Kipfilet moet je bakken, wokken, frituren of iets dergelijks. Niet koken in water. Dat ging je toch niet vrijwillig eten?

Dus wel. Nog beter zelfs, ik vind het heel lekker. Nadat ik kipfilet op onderstaande wijze klaarmaakte om te gebruiken in een dip, salade of gepluist in verschillende hapjes besefte ik dat het best lekker was. Nu maak ik wel eens een ‘chickensalad’ met dille, bleekselderij, appel en mayo. Erg lekker maar ook best een smurrie die je eerst ergens op moest smeren. Om er toch een toonbare ‘sjieke’ salade van te maken besloot ik alle onderdelen apart te houden, er een berg rucola onder te gooien en wat lekkere pittige kiemen bovenop. En tadaa een frisse, lekkere salade die prima past bij je sjieke etentje maar ook lekker is om de bank te eten voordat je begint een aan seriemarathon met een zak chips.

poached chicken salad with creamy lemon dressing @Safranaargana

Het recept

Ingrediënten:

2 kipfilets
1 tl zout
Smaakmaker: citroenschil/knoflookteentje/thym/salie/lavas etc

1 appel
2 stengels bleekselderij
75 gr rucola (of andere sla)
alfalfa en/of andere kiemen (de ah heeft een bakje met 3 verschillende soorten, ideaal)
20 gr amandelschaafsel

Dressing:

1/2 citroen
peper & zout naar smaak
3 eetlepels lekkere mayonaise

 

Bereidingswijze:

Mocht je hele dikke/grote kipfilets hebben, snij ze dan eerst door de helft.

Neem een lage pan en leg daar je kipfilets (gewassen en al) in. Neem een smaakmaker naar keuze en voeg deze toe aan de kip. Zelf vind ik knoflook lekker maar ook restjes kruiden of citroenschil is lekker. Voeg vervolgens genoeg water toe totdat de kipfilets bedekt zijn met water. Zet het vuur aan en breng het water aan de kook (deksel op de pan). Wanneer het water kookt zet je het vuur op z’n zachts en laat vervolgens 10 minuten. Zet dan het vuur uit en laat nog een paar minuten rusten. Haal de filets uit de pan en leg ze op een rooster om af te koelen.

Voor de salade:

Was de appel, snij deze door helft en verwijder de klokhuis. Snij vervolgens in hele dunne plakjes. Was de bleekselderij en snij deze ook in dunne schuine plakjes. Meng de rucola met de appel en bleekselderij en verdeel over 2 a 3 borden.  Neem nu de afgekoelde kip en snij deze in plakjes of scheur in kleine stukjes. Verdeel over de salade.

Meng de ingrediënten voor de dressing samen (proef!!) en verdeel over de salade. Bestrooi met de amandelschaafsel en de kiemen.  Serveer meteen.

 

fresh chicken rocket salad safranaargana

 

Zin in een andere groene salade?

Kijk dan eens naar deze geitenkaassalade of deze lente salade 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.