Deegwaren Hartige broodjes

Chaotische knoflook-feta broodjes

Chaotische broodjes is een titel die echt bij dit recept past. Want chaotisch zijn deze knoflook-feta broodjes zeker. Niet vaak zul je namelijk naar jouw deeg kijken en denken: ‘Wat een chaos, dit kan toch nooit goed gaan?’ Maar dat kan het wel, het ziet er niet uit maar aan het einde heb je echt lekkere broodjes die lekker zijn.

Het zal wel heel typisch zijn om een link te maken met het echte leven. Vandaag ben ik dan maar typisch, dus ja, net als in het echte leven kan een chaotische niet logische fase uitlopen tot een prima en zelfs prachtige situatie. Een levenswijsheid waar je over kan gaan nadenken tijdens het maken en eten van deze broodjes.

Maar hoe kom ik hier nu bij? Heel eenvoudig, ik at een broodje met cheddar en jalapeno (heel lekker!) en bedacht ook zoiets te willen maken. Gewoon een broodje die niet superzacht is of er heel fancy uitziet en dat is het precies geworden. Zonder cheddar of jalapeno in huis, op een zondag (en ja hier waren de winkels dicht) besloot ik een wat meer mediterrane invulling te kiezen. Maar laat je vooral niet tegenhouden, je kan bijna alles door het deeg heen kneden. Hou er wel rekening mee dat harde groenten beter even voorgebakken moeten worden.

Het recept

Deeg:
450 gr bloem
160ml lauwwarme melk
1 ei
7 gr gedroogde gist
5 gr zout
75gr roomkaas

‘Vulling’
60gr olijven grof gesneden.
1/2 ui
1 puntpaprika
100gr  feta/witte kaas
50gr roomkaas
beetje olijfolie

Knoflookboter:
60gr roomboter
1 teen knoflook, geraspt
1 eetlepel fijngesneden peterselie

 

Bereidingswijze:

Mix voor het deeg de droge ingrediënten samen en voeg het losgeklopte ei, de melk en de roomkaas toe. Kneed snel tot een zacht deeg. Bedek vervolgens met plastic folie en laat rijzen.

Snij voor de vulling de puntpaprika en ui fijn en bak in een beetje olie tot de ui glazig is. Laat afkoelen en meng vervolgens met de andere ingrediënten.

Wanneer het deeg gerezen is druk je deze licht uit. Verdeel de vulling over het deeg. Druk het aan tot een chaotische bol. Verdeel de bol vervolgens in 15 bolletjes, leg ze op je bakplaat en laat nog 15 min rijzen.

Bak de broodjes in 190c gaar in 20 minuten of tot ze mooi bruin kleuren.

Smelt in de tussentijd de boter samen met de knoflook totdat deze lekker gaat ruiken. Meng met de peterselie en smeer de warme knoflookboter net voor serveren over de broodjes. De knoflookbroodjes zijn lauwwarm het lekkerst en smaken heerlijk met een kop soep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.