sweet potato waffles safranaargana
Groenten Vegetarische gerechten

Hartige zoete aardappelwafels

Weten jullie nog het recept met zoete aardappel toast (klik hier)? Er zijn zoveel meer mogelijkheden met zoete aardappel. Zo kan je er prima zoete aardappelwafels mee bakken, het enige wat je nodig hebt is een wafelijzer en wat geduld. Hoewel ze prima smaken zonder extra specerijen vind ik ze nog wat lekkerder met extra smaak, want extra smaak kan nooit kwaad. De kaas icm de specerijen maakt de wafels duidelijk hartig maar geeft ook een meer vullend gevoel. Deze wafels zijn dan ook lekker om mee te ontbijten, lunchen maar kunnen ook als avondeten gegeten worden. Je kan het zo gek niet verzinnen of je kan het erbij eten.

Het recept is voor ongeveer 10 wafels, tenminste dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen wafelijzer. 10 wafels is genoeg voor 4 a 5 personen, want 2 wafels zijn wel het minimum om te serveren per persoon.

sweet potato waffles safranaargana

Recept.

10 wafels.

Ingrediënten:

700 gr zoete aardappelen
100 gr bloem
50 gr geraspte kaas
2 eieren
snuf zout
mespuntje bakpoeder
1/4 tl knoflookpoeder
1/2 tl peper
1/2 tl komijn

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, rasp ze grof en meng vervolgens met de overige ingrediënten.
Verwarm je wafelijzer en bak de wafels goudbruin en knapperig.
Serveer ze gewoon naturel maar ze zijn nog leuker met allerlei toppings. Van avocado/guacamole, gebakken eieren, salades, gebakken kip of bonenchili. De wafels zijn een ideaal ondergrond voor zoveel lekkers.

sweet potato waffles safranaargana

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.