Dates ramadan @safranaargana
Informatief Ramadan

Ramadan 2018: Wanneer je innerlijke rust moet vinden.

Ramadan bericht van eerdere jaren lezen? Kijk 2017, 2016, 2015, 2014, 2012

Het is niet makkelijk om te beginnen aan een maand van rust, bezinning en regelmaat in een tijd waarin de wereld is chaos lijkt te zijn. Een wereld waarin je door oa social media dagelijks verschrikkelijke berichten krijgt over dood en verderf zowel dichtbij als verweg. Al lijkt ver nooit heel weg te zijn tegenwoordig. Mijn ogen zien meer leed dan ze eigenlijk aankunnen en toch, toch blijf ik kijken, blijf ik lezen, blijf ik mij verbazen.

Los daarvan lijkt het alsof iedereen elke ochtend met meerdere verkeerde benen uit bed stapt. Was het eerst alleen anonieme berichtjes op internet, nu lijkt men online&offline door elkaar te halen en is ‘ MIJN MENING’ een wet geworden.

Noem mij wat je wilt noemen maar het voelt allemaal zo onnodig aan. Waarom kunnen mensen niet gewoon aardig zijn tegen elkaar?

@safranaargana Ramadan moon Kaab ghzal

Terug naar de komende vastenperiode: Het is daarom juist zo nodig dat vasten! Niet om het onthouden van eten en drinken, want dat is bijzaak, dat is alleen een middel. Vasten om eens even bewust na te denken over waar je nu echt mee bezig bent. Wat doe jij? Waar sta jij? Wat is jouw rol in jouw leven, in die van anderen en als onderdeel van de gehele bevolking. Wat voor kleins of groot kan jij veranderen om het leven van anderen nu of na ons iets aangenamer te maken? Want hoe cliché ook : Een beter wereld begint echt bij jezelf en een betere ‘zelf’ krijg je alleen door er aan te gaan werken.

Uit ‘De profeet’.

Kan ik tips geven hoe je dat doet? Nou nee, ik ben zelf nog zoekende. Maar ik haal best veel input van de website Productivemuslim. Je moet wel een beetje door de happydepeppyamericanstyle heen lezen maar er staan heel veel tips en trics.

Dus

Een gezegende ramadan voor iedereen.

 

 

Afsluitend, want dit is natuurlijk nog altijd een receptenblog: Net als voorgaande jaren zullen er de komende tijd een aantal ramadan (en niet zo ramadanachtige) recepten geplaatst worden, hoewel ik ga minderen met passief social media in het algemeen blijf ik wel dagelijks mijn iftar (avondmaaltijd) plaatsen op instagram: @safranaargana en dit jaar ook op snapchat ‘Safranaargana’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.