safranaargana stuffed moroccan style bread
Deegwaren Hartige broodjes Ramadan

Khobz m3amer: Met gehakt gevuld brood

Marokkanen zijn broodeters, brood elke dag en bij bijna elke maaltijd. Behalve het brood gebruiken als bestek en ondergrond voor allerlei lekkers zijn ze ook gek op het vullen van brood. Voor khobz (brood) m3amer (gevuld), gevuld brood,  heb je dan ook zoveel recepten als dat er Marokkanen zijn. gebruik onderstaand recept als een voorbeeld maar laat je vooral niet tegenhouden is het veranderen van de vulling of het gebruiken van een andere vorm.

En nu even de kaasvraag: Ja je kan kaas toevoegen maar het is niet nodig

Ook hier op de blog zijn er genoeg recepten van brood of broodjes die gevuld zijn. Kijk bijvoorbeeld naar dit recept, deze, deze of deze. Of snuffel door al deze hartige broodjes.

Recept

Ingrediënten
600 gr bloem (optioneel helft vervangen door fijne griesmeel)
300ml  lauwwarmwater
25 gr verse gist (8 gr droge gist)
6 gr zout

Vulling

500 gr gehakt (niet te vet)
1 wortel
2 (rode) uien

2 kleine paprika’s groen en rood.
1 teen knoflook
2 el fijngesneden koriander (of peterselie
1 tl tomatenpasta
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/3 tl gember
1/3 tl kurkuma
snuf peper
zout naar smaak

Extra:
1 ei
sesamzaad

Bereidingswijze:

Bereid als eerst de vulling zodat deze kan afkoelen. Snipper de ui, rasp de wortel en snij de paprika in blokjes.

Fruit ui en knoflook in olie totdat ze glazig zijn en het heerlijk ruikt, voeg dan het gehakt toe en bak deze aan. Daarna kan je de kruiden, tomatenpuree & specerijen toevoegen en meebakken en tenslotte voeg je de groenten toe. Bak ze niet te zacht, ze garen namelijk door in de rest warmte en daarna weer in de oven. Dus, proef of het naar smaak is en laat dan afkoelen.

Voor het deeg:

Meng bloem met zout. Los gist op in 100ml water, voeg toe aan de bloem en kneed door. Voeg beetje bij beetje de water toe en kneed verder tot een zachte elastische deeg. Laat rijzen tot het deeg verdubbelt is.

Ik heb gebruikt gemaakt van pizza-platen waardoor ik 3 gevulde broden kon maken. Dus laten we  daar vanuit gaan. Verdeel het deeg in zes. En rol ze uit tot 6 dunne ronde lappen deeg. Leg 3 lappen op de bakplaat (bakplaten). Verdeel de vulling in 3 en verdeel over het deeg.

Druk de randen lichtjes terug over het deeg en besmeer die met losgeklopte ei. Leg nu de 2de lap deeg over de vulling en druk de randen goed samen. Laat even 10 minuten staan. Besmeer de bovenkant met ei en strooi er naar keuze sesam-, nigella- of maanzaad over, of alledrie tegelijk.

Bak de broden af in een voorverwarmde oven op 200c in 20 minuten af of tot ze goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.