Ramadan Vlees

Gehakt en groenten kerrie hapjes

De mangochutney van laatst vroeg natuurlijk om een kruidig hapje waarmee het gegeten kon worden. Nadat ik 30 dingen bedacht besloot ik toch te gaan voor een eenvoudig bladerdeeg hapje. Niet omdat het moet maar gewoon omdat het kan. De kenner zal het niet ontgaan dat de  vulling en specerijen doen denken aan andere bekende Indiase hapjes. De inspiratie kwam daar natuurlijk ook vandaan alleen roeide ik met de riemen die ik had en dat was een pak bladerdeeg, ontdooide gehakt en heerlijke kerrie vadouvan. Wees zoals gewoonlijk vrij om andere groenten te gebruiken of om andere kruiden te gebruiken. In plaats van vadouvan kerrie kan je ook gebruik maken van Hindoestaanse masala kerrie die je in heel wat supermarkten kan vinden of anders een kerrie naar keuze.

Verder kreeg ik op instagram de vraag hoe ik mijn bladerdeeg zo gebakken kreeg: low and slow. Ik zet de temperatuur altijd wat lager bij de heteluchtoven zodat de bladerdeeg rustig kan bakken en je veel meer krokante tussenlaagjes krijgt en een diepere gebakken kleur.

Recept

Afhankelijk van hoe vol jij de bladerdeeg plakjes vult kan je er minimaal 8 goed gevulde uit halen.
1 pak bladerdeeg
ei om te besmeren

Vulling:
150 gr gehakt
75 gr doperwten (handjevol)
80 gr wortels (2 kleine)
een kleine paprika of een halve (kleur naar keuze)
½ ui
1 bosui
1 teentje knoflook
2 tl kerrie vadouvan
zout naar smaak
2 el water
2 el olie

Bereidingswijze:
Laat de doperwtjes ontdooien in warm water. Snij ui, knoflook en witte gedeelte van de bosui fijn.
Bak het gehakt rul en voeg ui en knoflook toe. Snij de wortels en paprika in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Bak alles goed om en voeg dan de specerijen, water en doperwten toe. Laat op zacht vuur koken totdat de groenten beetgaar zijn, meng het groene gedeelte van de bosui toe en laat vervolgens afkoelen.

Leg de plakjes bladerdeeg los en verdeel vulling over de plakjes. Besmeer de randen licht met een beetje water en druk de punten naar elkaar toe voor een 3hoek. Druk de randen aan en besmeer met ei. (Vergeet aub niet de plastic tussenlaagje te verwijderen!)

Bak op 180-190c in ongeveer 35 minuten mooi goudbruin. Serveer lauwwarm en natuurlijk met een beetje mangochutney.

2 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.