Salade

Pastasalade met kikkererwten, geitenkaas en kruidenolie

Foodblogswap

Na lange tijd niet meegedaan te hebben besloot ik dit jaar weer eens mee te doen aan de foodblogswap. Voor de foodblogswap van januari mocht ik dit keer koken van de blog Cookingdom , een blog vol met zoete baksels en makkelijke recepten. Het vinden van een recept was dan ook niet makkelijk met zoveel lekkers. Dus besloot ik in thema’s te denken. Zal ik iets marokkaans/arabisch maken of toch eerder een lekker soepje? Iedereen die mij kent weet dat ik heel moeilijk keuzes kan maken dus heb ik dit keer de aanwezige producten een keuze laten maken. De geitenkaas en tomaatjes lagen letterlijk naast elkaar in de koelkast te wachten op mooi weer zodat ik weer mijn favoriete rucolasalade zou maken. Maar gelukkig kwam ik erachter dat er op Cookingdom ook een superlekkere pastasalade staat met bonen, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Nu heb ik wel het een en andere gewijzigd omdat ik het niet laten kan.

Pastasalade of gewoon pasta?

Dit recept kan je eten als pastasalade maar ik moet zeggen dat ik het lauwwarm als ‘pasta maaltijd’ eigenlijk net zo lekker vind. Doordat je de geitenkaas laat smelten in de warme salade en je een kruidenolie maakt die wel iets weg heeft van een pesto maar ook het effect geeft van een goede pasta met knoflook, olie en kruiden. Dus het is eigenlijk aan jou of je kiest voor het een of ander. Proef het warm, want je kan het altijd laten afkoelen.

Ipv het kopen van zongedroogde tomaatjes kan je die prima zelf maken zoals in dit recept waar ik er een pastasaus van maak of met dit recept. Verder kopieer ik bij foodblogswap recepten altijd de orginele tekst en schrijf erachter wat ik anders heb gedaan.

Recept

Voor de kruidendressing:

 • 120 ml extra vergine olijfolie
 • een flinke handvol basilicumblaadjes Vervangen met een beetje munt, ongeveer 1 takje en wat peterselie en tijm
 • 4 sprietjes bieslook
 • 2 takjes dille
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel balsamico azijn Vervangen met granaatappelazijn 
 • 1 teentje knoflook
 • zout en peper

Voor de pastasalade:

 • 500 gram pasta Ik koos voor volkoren fussili
 • 125 gram zachte geitenkaas
 • 1 potje zongedroogde tomaten (295 gram), uitgelekt en in reepjes 1 bakje halfgedroogde tomaatjes.
 • blik witte bonen (800 gram) 1 pot kikkererwten
 • 85 gram veldsla Precies bij het opmaken was alle sla op helaas.
 • 1 avocado in plakken Vond ik zelf te machtig icm de andere ingredienten
 • citroen, in partjes
 • blaadjes basilicum

Hoe maak je de pastasalade met witte bonen en geitenkaas :

 1. Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
 2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Giet af en schep gelijk de geitenkaas en een paar lepels van de dressing door de warme pasta zodat de kaas smelt en aan de pasta plakt. Ik heb de kikkererwten er ook meteen bijgedaan zodat deze ook warm worden.
 3. Voeg de zongedroogde tomaten en witte bonen kikkererwten toe en schep goed door. Schep er voorzichtig de veldsla door en besprenkel met wat extra dressing. Serveer de salade met de rest van de dressing, de avocado, citroen en strooi er wat blaadjes basilicum over.

 

Het is heerlijk en een echte aanrader.
Heb je zin in een andere salade? klik dan hier saladerecepten
Of wil je liever iets maken met geitenkaas? Klik dan hier geitenkaas recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.