cake Zoetigheden

Sinaasappelcake met sinaasappel karamelsaus

De karamel kwam eigenlijk na de sinaasappelcake, bij het bakken van deze sinaasappelcake wilde ik namelijk ‘iets’ hebben om erover heen te smeren of te gieten. In plaats van chocolade, een glazuur of een dikke frosting zocht ik naar iets anders.

Orangecake safranaargana

Dit is namelijk een cake die zoiets extra goed aankan, het is weer een fijne basiscake die ontzettend maar dan ook ontzettend smaakt naar sinaasappel. Denk niet aan een lichte smaak, geen vleugje citrus maar gewoon een stevige cake met een stevige smaak. Niet gek gezien de hoeveelheid sap en rasp die erin gaan. Maar en dat het belangrijkst, het is een lekkere stevige cake voor alledag. Zelfs bij het ontbijt (echt niet uit ervaring hoor :D) en al helemaal met een laag roomkaas erop en de karamel.

Orangecake safranaargana

Wanneer je de sinaasappelcake langere tijd op een lagere temperatuur bakt krijgt deze een dikke korst en daar hou ik toch zo van. Ook erg lekker is het om een plakje af te snijden en deze te serveren met iets romigs zoals ijs (ijs kan altijd bij mij), mascarpone of slagroom. Wat van de karamel erover en eventueel iets knapperigs zoals geroosterde amandelen of pistache. Wil je een luchtige cake dan kan je een deel van de meel vervangen door amandelmeel.

Recept

Ingrediënten:

3 grote eieren
260 gr bloem
1 vanillezakje
1 bakpoeder zak
Rasp en sap van 2 sinaasappels (sap ongeveer 150ml)
175 gr suiker
115 ml olie

extra:
Karamel
Amandelschaafsel

Bereidingswijze:

  • Vet een rechthoekige bakvorm in met olie of boter en bestuif met bloem. Eventueel kan je gebruik maken van bakpapier
  • Mix de eieren, suiker en vanille licht schuimig. Voeg dan de olie, sinaasappelsap en rasp toe. Mix dat vervolgens goed door elkaar.
  • Zeef bloem en bakpoeder en meng deze rustig door het beslag.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175c in ongeveer 40-50 minuten gaar en mooi bruin.
  • Laat afkoelen en giet net voor het serveren de karamel erover en bestrooi eventueel met amandelschaafsel

Orangecake safranaargana

 

 

Voor andere recepten met sinaasappel klik hier: Recepten met sinaasappel

 

3 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.