Deegwaren Hartige broodjes

Msemmen uit de oven met lahmacun vulling

Volgens het cbs houden gemengde huwelijken niet lang stand, ik verwacht dat deze liefdeshuwelijk tussen een Turkse Lahmacun en een Marokkaanse msemmen heel lang stand zal houden. Ik gun ze ook oprecht alle liefde ter wereld. En vooral ook aan de eter van dit lekkers.

Nu maakte ik dit de eerste keer puur uit nood. Er was msemmendeeg over en toevallig ook een beetje gehakt. Gevolg was natuurlijk dat ik snel besloot dat de een in de andere moest (pun intended), het resultaat was erg lekker en smaakt precies zoals jij nu in gedachten hebt. Beetje spicy, beetje cruncy, beetje vettig en heel erg goed.

Wil jij liever een andere gevulde msemmen uitproberen? Klik dan hier: Msemmen

Recept

Ingrediënten:
300gr bloem
200gr griesmeel
10gr verse gist
5 gr zout
lauwwarm water ongeveer 250-300 ml

250 gr gehakt
1 paprika
2 teentjes knoflook
1/2 chilipepertje (of chilipoeder
kwart bosje peterselie
halve bos bosui
2 el paprikapuree (of tomatenpuree)
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
zout naar smaak
ongeveer 2 el water
2 el olijfolie

We beginnen met het deeg, meng daarvoor bloem en griesmeel samen. Los gist op in een beetje water en voeg dat toe, kneed vervolgens samen met het zout en resterende water tot een soepele zachte deeg. Laat minimaal 10 minuten rusten.

Snij voor de vulling ui, pepertje, paprika en peterselie heel fijn (mag ook in een hakmolen) en kneed samen met de rest goed door het gehakt.

Maak genoeg ruimte vrij op je aanrecht of werktafel. Besprenkel royaal met olie  (ongeveer 2 el) en besmeer ook je bol deeg met olie. Druk deze nu langzaam, niet te hard drukken, uit tot een grote brede lap deeg van ongeveer 2 cm dik. Besmeer vervolgens helemaal met 3/4 van het gehaktmengsel.

Vouw elke kant naar het midden toe, nu heb je een ‘kleinere vierkant’, besmeer deze met de rest van het gehaktmengsel en vouw opnieuw alle kanten naar het midden tot een nog kleinere vierkant.  Leg vervolgens op de bakplaat die je gaat gebruiken, druk weer uit tot deze helemaal gevuld is en laat weer 10 minuten rusten. Ik heb een ronde ovenbakplaat gebruikt maar die van een gemiddelde oven is precies goed.

Verwarm de oven op 200c, besmeer de msemmen met olie en bak deze knapperig bruin in ongeveer 20-30 minuten. Laat kort afkoelen en serveer in punten. Salade, citroen, knoflook of sambal ernaast maakt het allemaal nog lekkerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.