Groenten Vegetarische gerechten

Tortilla met zoete aardappel en fetakaas

De combinatie van zoete aardappel en feta is niet nieuw, al eerder blogde ik een recept met deze 2 samen. Ook in een tortilla gaan ze daarom goed samen. Wanneer je aan tortilla denkt denk je waarschijnlijk aan wraps terwijl in meerdere landen men als eerst denkt aan een eiergerecht.  Er zijn vele bekende tortilla combinaties maar het leuke is dat je er eigenlijk alles in kunt doen wat je lekker vind en dat is dus ook wat ik deed.

sweet potato tortilla with feta safranaargana

Je kunt de tortilla warm serveren maar net zo goed lauwwarm of koud. Het is dan ook een ideaal recept om te gebruiken voor een lunch, brunch of picknick. En omdat mijn broodgenen het niet kunnen laten, tortilla smaakt ook heerlik in of op brood. Vooral met een salade en lekkere saus erbij.

Liever iets anders maken? Klik hier voor recepten met eieren of voor recepten met zoete aardappel.

Recept

Ingrediënten:
1 grote zoete aardappel
50 gr fetakaas
1 ui
1/2 paprika
1 teen knoflook
3 el olie
6 eieren
1/2 tl komijn
1 tl gerookte paprikapoeder
paar takjes peterselie
zout en peper

Bereidingswijze:
Snij ui, knoflook en paprika fijn. Dit mag in blokjes maar ook in dunne schijfjes. Bak ze samen glazig in 2 el olijfolie. Schil de zoete aardappel en snij in dunne plakjes, dit gaat het best met een mandoline of met een rasp. Hoe dunner hoe sneller de plakjes gaar. Bak de schijfjes mee met de overige groenten. Laat op zachtvuur in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van dikte schijfjes en breedte van de pan)zacht worden. Ik vind het zelf lekker als ze nog een lichte bite hebben.

sweet potato feta tortilla safranaargana

Klop ondertussen de eieren los met de fetakaas, peterselie en specerijen. Wanneer de zoete aardappel gaar is meng je die snel!! door het eimengsel. Verwarm de te gebruiken pan opnieuw met ongeveer 1 el olie en giet de mengsel erin.

sweet potato feta tortilla

Laat de tortilla in ongeveer 5 minuten gaar worden en draai hem op met de ouderwetse bord-draai methode. Hiervoor leg je een groot bord op je pan en draai je snel in 1 beweging de tortilla op het bord, vervolgens schuif je die weer terug in de pan zodat de andere kant ook mooi bruin kan worden. Je kan ook de grill aanzetten en de pan vervolgens onder de grill zetten.

Laat afkoelen en serveer met een salade. Ook lekker op toast (en stiekem nog lekkerder met wat ketchup en srirachasaus)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.