Chocoladecake safranaargana
cake Zoetigheden

Chocoladecake met pure chocolade ganache

Hoe begin je een nieuwe blog wanneer je al een tijdje niet gepost hebt? Meteen starten met het recept voor een chocoladecake of ga je uitleggen waarom je de afgelopen maanden nul komma nul zin en energie had voor de blog? Wel zo netjes naar de trouwe lezers maar die trouwe lezers kennen mij al langer dan vandaag en hebben zeker wel het een en ander meegekregen op instagram.

Dus gaan we het gewoon hebben over chocolade en over bakken. Want ik bak de laatste tijd te weinig, veel te weinig. Zo weinig dat ik soms het gevoel heb weer een starter te zijn in de bakwereld. Tot ik opeens weer zin krijg, een taart uit de oven tover die ik erg lekker vind en die dan ook graag met jullie wil delen. Misschien komt het door de herfst dat ik weer zin krijg in bakken, niks lekkerder dan de kou en regen buiten te sluiten en binnen heerlijk te genieten van een warm drankje en iets lekkers. De zomer was dit jaar lang, erg lang en hoewel ik al meerdere malen mijn paraplu ben vergeten geniet ik toch van dit herfstweer. Aangezien de vakantie weer voor de deur staat is het denk ik nog leuker om te gaan bakken. Deze chocoladecake is simpel, heel simpel en daarom een goed recept om alle stof van de blog af te stoffen. Ik weet dat jullie genieten van zoete recepten en chocoladecake is altijd lekker, hoe simpel ook.

Chocoladecake safranaargana

Toch liever een andere chocoladecake? Voeg pompoen toe zoals in dit recept of maak mijn andere favoriete chocoladecake.

Recept

125 gr roomboter zacht
125 gr suiker
1 tl oploskoffie
½ tl vanille
snuf zout
2 eieren
3 el melk
100gr bloem
25 gr cacao
7 gram bakpoeder (half zakje)

Topping
100 ml room
100gr chocolade (puur of 150 gr melk)
Amandelschaafsel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170c. Vet een 20/22 cm bakvorm in en bestrooi licht met cacao.

Zeef bloem, cacao en bakpoeder samen.
Meng de roomboter, suiker, espresso vanille en zout samen. Mix vervolgens met een mixer tot een lichte creme.
Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg de 2de ei pas toe als de eerste helemaal opgenomen is.
Voeg nu de helft van het bloem-cacao mengsel toe en meng deze door het beslag. Mix de melk erdoor en vervolgens de rest van de bloem/cacao.
Verdeel het beslag over de vorm en bak in 30-40 minuten af. Laat daarna volledig afkoelen.

Voor de topping verwarm je de slagroom (niet koken). Haal van het vuur af, voeg chocolade toe en roer door tot een heerlijke glanzende saus. Je ganache is nu klaar, laat afkoelen maar niet hard worden! Klop de ganache op met een mixer tot een romige ‘chocolade slagroom’ en smeer op je cake. Bestrooi met amandelschaafsel en geniet van een stukje heerlijkheid.