Cauliflower quiche with caramelised onions.
Deegwaren Vegetarische gerechten

Quiche met geroosterde bloemkool en gekarameliseerde uien.

Bloemkoolliefhebbers gaan genieten van deze quiche. Niet alleen omdat er bloemkool in verwerkt is maar vooral ook omdat je de bloemkool eerst roostert. Nu ik dit aan het typen ben besef ik dat het handig is om wanneer je bloemkool roostert je meteen een dubbele lading maakt! Eigenlijk ben ik heel spontaan het recept aan het delen, het was zo lekker dat ik vond dat jullie het ook moesten maken ondanks het missen van mooie foto’s. Hoe dan ook de combinatie van geroosterde kruidige bloemkool en gekarameliseerde uien smaken heerlijk.

Wat betreft de specerijen, je kan een mix naar keuze gebruiken. Zelf heb ik deze mix (nospon) gebruikt maar kerrie (vadouvan) zal ook erg lekker zijn.  Zo ook met de kaas, omdat de geroosterde bloemkool al best sterk is is het lekker om een jonge kaas te gebruiken. Maar fetakaas of geitenkaas past er ook goed bij.

Een ander hartig gerechtje proberen met groenten? Probeer dan deze tomaat-pesto of aubergine-kruidenkaas hapje. Of toch iets met bloemkool? Klik dan hier: Bloemkoolrecepten

Recept

Ingrediënten
7 plakjes bladerdeeg
400 gr bloemkool
2 el kruiden mix naar keuze
3 uien
2 el olie
zout
4 eieren
150ml room
100gr kaas (jong of feta/geiten)

Bereidingswijze:
Breek de bloemkool in roosjes en meng samen met 1 el olie en de kruiden samen. Rooster voor ongeveer 30 minuten in de oven (200c). Laat vervolgens een beetje afkoelen. Voor de gekarameliseerde uien snij je de uien in halve maantjes en bakt ze met 1 el olie en wat zout heerlijk zacht en zoet (ongeveer 20 minuten lang).

Mix ei, room, snuf zout en de kaas samen.
Verdeel de bladerdeegplakjes over de (lage) quichevorm. Verdeel daar de bloemkool en uien over de vorm en giet de ei-room mengsel erover heen. Eventueel kan je nog wat kaas over de bovenkant strooien.

Bak de quiche af in circa 30minuten (180c).

Smakelijk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.