Overig

2016: Waarom ging je zo snel??

Ach 2016,

ik herinnerde mij weer waarom ik zoveel kookte/bakte tijdens mijn studietijd, het is zo ontzettend ont-stressend. Het was een lekker jaar en ook een stuk ongezonder dan het jaar ervoor. Ik herontdekte mijn liefde voor chocolade en vergat mijn liefde voor fruit en havermout een beetje. Ik at veel hetzelfde en ging opeens vaker comfort-food eten. Ik zat in een fase waarin ik ging koken naar wat ik dacht dat anderen lekker zouden vinden (nogmaals recepten facebook groepen zijn een gevaar voor kookbloggers!). Door de halalisering van de fastfood ging ik opeens aan de fastfood! Ik at meer vlees en voelde mij daar niet altijd zo vrolijk over (hoeveel dieren kun je op in 1 jaar?). Ik keek teveel naar kokende mensen waardoor ik al verzadigd was voor ik zelf aan de slag ging. Ik deed veel moeite voor een paar boeken over eten om vervolgens geen tijd te hebben ze goed door te nemen.

Het is gewoon echt 1 januari 2017 en het voelt alsof 2016 is voorbijgevlogen. Maar aan de andere kant is er ook genoeg geweest waar ik met plezier aan terugdenk Ik wist weer waarom ik zoveel van salades hou en hoeveel ik daarmee (nog) kan spelen. Ik las meer (kook)boeken, ontdekte meer over de geschiedenis van onze voedsel en mijn Frans is daardoor beter aan het worden. But still need to work on that. Ik at heel veel humus en heb ondertussen mijn familie ook gehumusineerd. Ik ontdekte ontzettend leuke chefs uit Nederland, Marokko en het Midden-Oosten en vroeg mij af hoeveel ik moet sparen om bij hen allemaal te kunnen gaan eten. Ik kreeg weer een aantal eet- herinneringen erbij die ik echt nooit wil vergeten. Ik deelde recepten via social media, recepten waar ik niet per se over wilde bloggen en dat voelde eigenlijk ook heel fijn. Ik kreeg zoveel lieve vragen, tips, complimenten en opmerkingen van vrienden (volgers klinkt zo eng) via mail, messenger en instagram dat ik bijna naast mijn schoenen ging lopen. Maar dat doen we niet want er staat een nieuw jaar voor de deur, nog zoveel dagen om te koken en te eten. Zoveel tijd om eindelijk eens wat meer te gaan koken van mijn ideeënlijstjes. En ook tijd om eindelijk eens aan een nieuwe website te werken, het domein is er al nu nog de site.

Dus wat gaan we doen in 2017?
Gewoon weer koken en eten. Meer vegetarisch, meer mezelf uitdagen, meer puurheid, meer kleur en vooral meer liefde voor eten, mezelf en anderen.

Mijn favorieten van het afgelopen jaar:

Van links naar rechts: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Jullie favorieten:

Met de klok mee: 1, 2, 3, 4, 5

Insha’ allah (als god het wil) zullen we nog veel lekkers samen delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.