Desserts

Banoffee desert: Banaan, pudding & karamel in een glas.

 

Banoffee dessert in a jar

De mannen in het huis hadden een ‘ mannen etentje’ waarbij ze mij vroegen om een stevig toetje met banaan in een glas. Banaan & toetje klinkt voor mij meteen als banoffee. Met dit recept kan je 6 grote glazen vullen.
Helaas heb ik geen foto kunnen maken maar met een restje pudding kon ik deze schattige vormpjes vullen. En op zich vind ik de kleine best wel handig. De inhoud is redelijk machtig dan is een klein toetje  net zo lekker na een fijne avondmaal.

Ingrediënten:
In plaats van karamel heb ik de laatste keer dulce de leche gebruikt.

Koek laag:
200gr digestieve koekjes
50gr boter

Pudding laag:
250ml melk
250ml room
1 vanillestokje
25gr maizena
50gr suiker
25 gr roomboter

Overig:
4 bananen
100gr karamel

Bereidingswijze:
Laten we eerst beginnen met de pudding zodat deze een beetje kan afkoelen.

Snij het vanillestokje doormidden, haal het merg eruit en voeg zowel merg als het stokje toe aan de melk en room. Breng deze melkmengsel vervolgens aan de kook. Na het koken haal je het van het vuur af.
Mix in een grote kom de eidooiers, suiker en maizena tot een homogeen mengsel.

Voeg 2 eetlepels van de warme melk toe aan het eimengsel en roer goed door.  Het nut hiervan is dat je ervoor zorgt dat de eieren alvast wennen aan de warmte en ze niet voor problemen gaan zorgen. Want na de opname van de 2 eetlepels voeg je de rest van het mengsel toe (verwijder het vanillestokje!) terwijl je blijft roeren.  Giet je mengsel vervolgens terug in de pan en laat op laag vuur indikken terwijl je blijft roeren. Heerlijk ontspannend werk en het blijft leuk om te zien hoe het indikt tot een dikke vla.  Dus, als je een vla consistentie hebt kan de pudding van het vuur. Voeg nu de boter toe en mix deze door de vla en klop de pudding totdat de boter gesmolten en opgenomen is.

Giet in een schaal en bedek met plastic folie en laat afkoelen.

Mix de koekjes tot kruim, smelt de boter en meng deze samen.
Snij de bananen in plakjes.
Verwarm de overige karamel tot deze vloeibaar is.
Voor het gemak kan je de pudding in een spuitzak stoppen.

Neem je glaasjes en begin nu laagjes te maken.
Als eerst de koek mengsel, dan de pudding,  daarover een beetje karamel en vervolgens de banaan. Herhaal dit 2x zodat je eindigt met banaan en karamel.

Je kan het meteen eten of deze nog laten koelen in de koelkast. Mocht je de toetjes willen voorbereiden snij dan 1 banaan pas bij het serveren zodat deze niet bruin kleurt.

Optioneel is een toefje slagroom, blijft leuk.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.