Ramadan Vlees Vlees, gevogelte en vis

Borekrollen uit de oven gevuld met gehakt en groenten.

Met de jaren voeg ik meer producten toe tot ‘basisproduct’. Zo heb ik nu bijna altijd wel yufkadeeg in de koelkast liggen. Een ontzettend makkelijk product waarmee je heel snel een snack of maaltijd mee kan maken. Zoals deze borekrollen met gehakt uit de oven. Smakelijk en een keer iets anders. Probeer ze vooral uit.Mocht je geen oven hebben dan zijn ze gefrituurd ook erg lekker, plak ze dan vast met een beetje ei en frituur ze. Nog lekkerder is om ze dan door de yoghurtmengsel te dopen, vervolgens door paneermeel en ze dan te frituren. Niet alleen kan ik het makkelijker maken maar ook vetter!

Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 personen.
Ingrediënten:

1 pak ücgen yufka deeg oftewel de driehoek variant.(te koop bij Turkse winkels)
1 ei
3 el yoghurt
2 el zonnebloem olie
snuf zout
sesamzaadjes

Vulling:
250 gr gehakt met zo min mogelijk vet
1 ui
1 courgette
1 paprika (liefst groen anders oranje)
1 dunne prei
1/2 tl zout
1 tl paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl rode chili vlokken (pul biber)
2 el olijfolie

optioneel:
50 gr feta/witte kaas
een beetje peterselie.

Bereidingswijze:
Snij de groenten in dunne slierten (courgette), reepjes(paprika) of ringetjes (prei).
Snipper ui fijn en bak deze samen met het gehakt in de olie. Voeg de prei toe en bak deze mee.
Wanneer de prei zacht is geworden voeg je de overige groenten en kruiden toe.
Bak alles nog 5 minuten goed aan maar hou een beetje beet in de groenten. Proef of de vulling naar smaak is en laat vervolgens afkoelen. Mocht je feta willen toevoegen, doe dat wanneer de vulling is afgekoeld.

Wanneer de vulling koud is kan je beginnen met vullen. Neem de yufka deeg. en verdeel de vulling aan de onderkant van de de driehoek. Vouw de zijkanten hierover heen en rol ze stevig op. Leg ze met de punt naar beneden  in een ingevette ovenschaal (lasagneschaal). Maak vervolgens alle rolletjes af en leg ze netjes naast elkaar.

Mix voor de toplaag de ei, yoghurt, olie en zout en besmeer daarmee de rollen. Bestrooi met sesam of nigellazaad. Bak ze vervolgens mooi bruin in een voorverwarmde oven (190) in ongeveer 15 a 20 minuten.

Samen met een salade en eventueel een lekkere bijgerecht is dit een lichte maar vullende maaltijd.

Zin gekregen in een andere borek gerecht? Kijk dan hier.
Of toch zin om iets met gehakt te maken? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.