Groenten Ramadan Soep Vegetarische gerechten

Rode linzen soep met spinazie en raapstelen

 

De rode linzen soep is een soep waarmee je ontzettend veel kan variëren. Voeg er vlees aan toe, een aardappel om te binden, kokosmelk, currypoeder, meer of minder water, koriander of misschien pompoen? Daarom geef ik hieronder de ingredienten voor de basissoep waarmee je kan variëren, dat doe ik namelijk ook. Mijn huidige favoriet is een meer Turkse variant (gedroogde munt & komijn) waarbij ik altijd iets groens aan toevoeg zoals spinazie, raapstelen of snijbiet.


Ingrediënten:

Basissoep
250 gr rode linzen.
2 el olijfolie
1 ui
1 middelgrote wortel
1 liter groentebouillon
1 el tomatenpuree

extra:
2 tl gedroogde munt
1 tl komijnzaad (of poeder)
3 handen vol spinazie en raapstelen (250gr)
Sap van een halve citroen

Bereidingswijze:
Was de linzen goed en laat ze in een kom water weken, zo spoel je alle overtollige zetmeel af.
Hak de ui en wortel fijn en bak deze glazig in de olie. Voeg komijnzaad, munt, tomatenpuree en de linzen (zonder water!) toe en bak deze kort mee. Voeg tenslotte de warme bouillon toe en breng de soep aan de kook en zet vervolgens het vuur lager. Na 30 a 40 minuten zijn de linzen kapot gekookt, voeg dan de spinazie/raapstelen toe en het citroensap toe. Laat nog 5 minuten koken en pureer de soep vervolgens zo fijn als je wilt.

Smakelijk.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.