Overig Ramadan

Ramadan 2016, je eigen slingers ophangen.

En lieve lezers de ‘R’ is weer in de maand!
Vandaag 06-06-2016 zal de ramadan beginnen.

O gij gelovigen, het vasten is u voorgeschreven zoals het degenen die voor u waren was voorgeschreven, opdat gij vroom zult zijn. (2:183)

Vorig jaar tikte ik een blog over de spiRituele reis die de ramadan behelst, maar dit jaar wil ik de aandacht vestigen over de paRty dat de ramadan eigenlijk is. Toen ik jong was en dat is niet zo lang geleden hoor, was de ramadan een leuke maand. Ik kijk er nog met plezier op terug. Ik begon redelijk vroeg met vasten, in die korte januari dagen was vasten redelijk makkelijk. Je kwam uit school en na een uurtje mocht je alweer eten. Mijn ouders maakten de ramadan gezellig maar niet superspeciaal. Na een dag vasten kregen we een beloning (geld natuurlijk ;)) of soms kregen we een zakje chips. Ik denk dat mijn leeftijdgenoten de ramadan op dezelfde manier beleefden.

Hoe anders is het nu.
Ik zie elk jaar de mate van ramadan-bewustzijn groeien onder de moslims in Nederland. Jonge kinderen, de 3de of 4de generatie Nederlandse moslims leven naar de ramadan toe en genieten daar natuurlijk meer van. De pinterestisering van deze maand is alive and running bij gezinnen thuis en dit geeft zo’n heerlijk gevoel.  Denk aan ramadan advent kalenders, ramadankaarten, ramadanactiviteitenboeken,  ramadanslingers (goed doel!), ballonnen, suikerfeest-aftel-kalenders, ideeën om kinderen te betrekken in liefdadigheid, En ga zo maar door.

Facebookpagina’s stromen vol met heerlijke hoekjes en versierde woonkamers.
En dat telt ook allemaal.
Dat is ook ramadan en
dat mag het ook zijn.
Een gezegende ramadan voor alle lezers

Lees meer over de ramadan hier , hier en hier 
Voor recepten; hier , ,

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.