Desserts Overig Zoetigheden

Vakantiefoto’s en het recept dat Marokko voor mij samenvat.

Wie mij op instagram @safranaargana of facebook (zie hier) volgt  (volg me daar vooral!) kan het niet zijn ontgaan dat ik het einde van 2015 in Marokko genoot van het zonnetje. Hoewel ik niet het type ben dat overdreven enthousiast gedraagt kan ik het toch niet laten om jullie lastig te vallen met een aantal foto’s. Ik heb zoveel foto’s gemaakt dat ik er toch een aantal wil delen. (recept van de sinaasappelsalade staat onderaan)


Laten we vooral eens beginnen met het feit dat het zoveel leuker is om in de winter Marokko te bezoeken. Het was nergens belachelijk warm zoals in de zomer en als ultieme toerist was ik zo blij dat er relatief weinig toeristen rondliepen. Verder ben ik nu eenmaal een natuurliefhebber, rondlopen in de bergen maakt mij blijer dan rondlopen in de souks. Maar ik zal mij beperken tot zoveel mogelijk foto’s met eten.

Voor het recept:

Neem 1 handsinaasappel en schil deze heel dik zodat je het buitenste vliesje om het vruchtvlees meeneemt. Snij vervolgens de vrucht in dunne plakken en verdeel deze over een bord. Proef vooral even het sap zodat je weet of de sinaasappel zoet is of misschien een zoetje nodig heeft. Verdeel 1 a 2 theelepels oranjebloesemwater over de sinaasappel heen, mocht je een zoetje nodig hebben los dan eerst een beetje (poeder)suiker op in het oranjebloesemwater. Bestrooi vervolgens met kaneelpoeder naar smaak. Mijn voorkeur heeft het om de sinaasappel vervolgens eerst even te koelen in de koelkast en deze daarna op te smikkelen. De sinaasappel smaakt ook lekker bij ijs, yoghurt of havermout.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.