Gevogelte Ramadan Vlees, gevogelte en vis

Kip saucijzenbroodje met koriander en ingemaakte citroen.

De ‘doe eens gek-uitprobeersel’ die toch ontzettend lekker bleek te zijn. Van een basic saucijzenbroodje maak je met uitgesproken smaken een geheel nieuwe smaaksensatie Maak ze vooral als je een liefhebber bent van de sterke aanwezige smaken van koriander & ingemaakte citroenen.

Recept

Ingrediënten:

1 hele kipfilet(400-500 gr afhankelijk van de grote van de filets)
1 teen knoflook
halve bosje koriander (alleen het blad)
1/4 ingemaakte citroen, je gebruikt alleen de schil! (te koop bij Marokkaanse/Turkse winkels)
1/2 tl zout
1/2 tl komijn
snuf peper
1 ei wit (eigeel bewaar je om de broodjes te besmeren)
eventueel
6 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:

Voor dit recept kan je heel eenvoudig de keukenmachine gebruiken om alle ingrediënten samen te mixen tot een smeuïge vulling. Voor een betere structuur vind ik het handiger om de ingrediënten eerst wat kleiner te snijden. Pers daarom de knoflook en snij de koriander en citroenschil grof. Snij de kipfilet in kleinere stukken en mix deze in de keukenmachine even. Voeg dan de overige ingrediënten toe (behalve de bladerdeeg natuurlijk). Mix dit tot een smeuïge kruidige kipgehakt.

Je kan nu kiezen of je voor grote broodjes gaat of voor kleinere. Ik ging zoals je op de foto ziet voor grotere broodjes.Verdeel in 6 porties over de bladerdeegplakjes, maak de randen vochtig en druk ze vervolgens dicht met een vork.
Besmeer iedere saucijzenbroodje met de apart gehouden eigeel en bestrooi ze met sesamzaad.

Bak ze af in een voorverwarmde oven(190c) in ongeveer 20 a 30 minuten (afhankelijk van de warmteverdeling van jouw eigen oven natuurlijk)

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.