Vlees Vlees, gevogelte en vis

Shawarma: gekruide vleesstukjes met peterselie

Lams shawarma is een favoriet bij ons thuis, de kruiden die je er automatisch bijkrijgt bij de slagers daarentegen niet. Ik proef vaak veel kaneel, kerrie of zout en dat is gewoon jammer van het vlees. Daarom maken wij dit liever zelf met onze eigen kruiden en aangezien ik meer kruiden in huis heb dan ik kan opmaken is het ook nog eens een verstandig idee.
Na het offerfeest maken wij standaard een keer deze shawarma variant. Het smaakt niet zoals de shoarma die je overal en nergens kan kopen, dat is denk ik wel logisch. Dus waag het erop als je eens iets nieuws wilt proberen.

Recept


Ingrediënten:
500 gr lams/schapenvlees met een beetje vet eraan.
1 tl olijfolie
1 el neutrale olie
3 el peterselie

Marinade:
1/2tl  tl azijn
1/2 tl citroensap
2 teentjes knoflook geperst/geraspt
1 afgestreken tl zout
1 tl komijnpoeder
1 tl zwarte peper
1/2 tl korianderzaadpoeder
1/2 tl all spice/piment poeder
1/2 tl nootmuskaat
1/4 tl kardemon
1/2 tl chilipoeder
1/4 tl paprikapoeder
halve ui in grove stukken

Bereidingswijze:
Snij het vlees in dunne reepjes zorg ervoor dat er ook nog vet aan het vlees zit. Ik bedoel daarmee geen hele blokken vet maar een dun randje is helemaal prima. Vet geeft het vlees iets meer smaak en smaak is wat je wilt hebben.
Vermeng de ingrediënten voor de marinade en marineer het vlees. Laat het gemarineerde vlees minimaal 1 uur (het liefst een nacht marineren).

Verwarm de olie in een steelpan en bak het vlees op hoog vuur gaar. Ik laat de ui meebakken want deze geeft lekker veel smaak. Besprenkel aan het einde de fijngehakte peterselie er naar smaak overheen en serveer warm.

Serveer met warm (plat)brood, komkommer, tomaat, olijven en fijngesneden rauwe ui. Ik druppel er zelf nog graag wat citroensap over. En gooi er deze keer niet 20 sausjes over want dan proef je niks meer van de kruiden. Een beetje humus is er wel erg lekker bij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.