Deegwaren Hartige broodjes Ramadan Vegetarische gerechten

Brood gevuld met bosui en koriander ( Aghrom n azalim talgeraft d’ rbi3)

Ik ben gewoon helemaal vergeten dit recept te plaatsen. Het is namelijk meer een lente brood dan een eindzomer/begin herfst brood. Gelukkig kunnen we in in Nederland ook in september (en in de rest van het jaar) koriander en bosui vinden.

Maar deze brood maakten de vrouwen in mijn ouders dorp in de lente periode. Eenieder had dan veel koriander en bosui die prima verwerkt konden worden als vulling. Het brood werd in een steenoven of op houtskool gebakken. Een ideaal hapje voor bij de thee. Hier in Nederland gaat het allemaal wat moeilijker maar met onderstaand recept krijg ik bijna hetzelfde effect.

Recept


Ingrediënten:

Deeg:
500gr volkorenmeel
350ml lauwwarm water
20gr verse gist
7gr zout

Vulling:
3 bossen bosui*
2 bossen koriander
1 tl zout
1/2 tl paprikapoeder
1/2tl komijnpoeder
1/2 tl peperpoeder
2 el olijfolie.

extra olie.

Bereidingswijze:
Los de gist op in een gedeelte van het water. Vermeng vervolgens met de meel en voeg zout en overige water toe. Kneed tot een soepele zachte deeg. Als het deeg te plakkerig is dan kun je altijd nog een beetje meel toevoegen. Laat het deeg vervolgens rijzen tot deze verdubbeld is.
Verdeel in 8 kleine bollen en laat opnieuw rijzen.

Snijd vervolgens de gewassen en gedroogde koriander en bosuien fijn. Je gebruikt het hele product.
vermeng met de specerijen en olie en laat even staan. Verdeel de vulling in 4.

Verwarm de oven op 220c.

Rol telkens 2 bollen zo dun mogelijk uit. Verdeel de vulling over 1 deeglap waarbij je 1cm van de rand vrij laat. Je zult een wat dikke laag krijgen en dat klopt, de vulling zal tijdens het bakken slinken in de brood. Besmeer de bovenkant met olie bak de broden af. Mocht je een pizza steen hebben of een steenoven dan is dat alleen maar idealer.  De broden mogen goed kleuren, zeker een paar tinten donkerder dan goudbruin 😉 Een paar zwarte plekken is ook geen enkel probleem, het geeft juist wat extra smaak.
Na het bakken de broden bedekken met een doek zodat ze zacht blijven. Eet ze warm op met een lekkere  glas muntthee.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.