Overig

Geroosterde zoute amandelen met honing en sesam

Het afgelopen jaar heb ik het een beetje te bont gemaakt qua amandelen, onze voorraad is namelijk echt bijna op. Hoewel ik er niet dramatisch veel over blog (zie meer recepten: hier), eten ik en de rest hier thuis ze niet ontzettend vaak. Het liefst geroosterd, klassiek zoals die van mijn moeder waarbij ze de amandelen in een pan rooster met zeer gezouten water, of ovengeroosterd met allerlei smaakjes zoals ik ze maak.

Gelukkig voor mij komt er binnenkort weer een paar kilo richting Nederland want ik wil nog meer smaakjes uitproberen.

Ingrediënten:

300 gr hele bruine amandelen
1tl  (zee)zout
3el honing
40 tot 75 gr sesam*

Ook lekker met:
– Sinaasappelrasp
– Specerijen zoals: kardemon, kaneel, gemalen venkelzaad of Chinese 5spicepoeder (gebruik dan wel de helft minder zout)

Verwarm de oven voor op 170c.
Rooster de amandelen 8 minuten tot ze licht gekleurd zijn.
Meng vervolgens met de zout, honing en sesamzaad. Dit gaat het handigst in een kom. Door de warmte  smelt de honing vanzelf.

Spreid de amandelen weer over je bakplaat (vergeet bakpapier niet!) en rooster ze vervolgens op 190c nog eens 5 a 7 minuten zonder ze te verbranden natuurlijk.  Wanneer de amandelen een beetje afgekoeld zijn kan je ze van elkaar scheiden.

Laat ze dan volledig afkoelen en snack smakelijk.

* Ik hou van lekker veel sesam maar niet iedereen is daar helemaal gek op. Mijn advies is om de 1ste keer beginnen met 40 a 50gr sesam dan krijg je een verhouding zoals op de foto, maar als je ook een liefhebber bent van sesam dan zou voor de 75gr gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.