Groenten Vegetarische gerechten

Geroosterde zoete aardappel en pastinaak met honing.

Soms maak je iets, vind je het lekker en denk je ‘hmm zou het lekkerder zijn met dit of dat erbij?’ De volgende keer pas je het aan en is het net zo lekker als de eerste variant en toch denk je dan ook ‘hmm zou het lekkerder worden als ik dit of dat erbij doe?’.
Wat je vervolgens krijgt zijn 3 a 4 varianten die allen even lekker zijn.

Zo begon dit recept met alleen pastinaak, honing en zout. De zoete aardappelvariant ontstond, de combinatie van die 2 kwam wel eens voor.  Wortels erbij of rapen. Ik probeerde het een keer met  een ras-el-hanout kruidenmix, een keer met een pittige kerrie die ik had en een keer met alleen komijn, chilipoeder en kurkuma.  En allen zijn ze lekker,vind ik ze even lekker

Het recept is dan ook geen recept maar gewoon ter inspiratie. Zoete wortelgroenten smaken heerlijk geroosterd met honing en ‘kruidige kruiden’. Snij de groenten in frietjes die ongeveer even groot zijn. Meng een beetje olie en honing (voor een kilo groenten neem ik 2 a 3 el van elk) en bestrooi royaal met zout.  Dit is je basisrecept, je kan het hierbij houden of  losgaan met specerijen.
Zoals hierboven al staat: kerrie (vadouvan), ras-el-hanout, hot curry, baharat
Maar ook gewoon een specerij zoals chilivlokken, cayennepeper, komijn etc.

2 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.