Soep

(mei)raapsoep met appel en salie

Met een overschot aan meirapen en salie in de tuin Ć©n een appel die nodig verwerkt moest worden, kwam ik uit op deze soep. Ik heb de wiel niet opnieuw uitgevonden daar kwam ik al snel achter na een google-rondje šŸ˜‰ , maar dat neemt niet weg dat dit een lekker soepje is geworden. Vooral eten als je meirapen of herfstrapen lekker niet.
Ingrediƫnten:

750gr meirapen (kan ook met herfstrapen die lekker zoet zijn of een andere raap-varian)
1 ui
1 zure appel (granny smith bijvoorbeeld)
1 aardappel
2 salie blaadjes
1 liter bouillon
1/2 tl peper
evt zout naar smaak
evt. 100ml room.

extra:
olijfolie
gefrituurde salieblaadjes

Bereidingswijze:

Snipper de ui fijn en bak deze in de olie glazig. Voeg de in blokjes gesneden rapen toe en bak deze nog een minuut mee. Voeg vervolgens de appel, aardappel, salie, peper en bouillon toe. Breng dit alles aan de kook en laat vervolgens 15 a 20 minuten koken, controleer of de groenten gaar zijn.

Verwijder de salieblaadjes en pureer de soep Ā fijn. Proef nu of de soep op smaak is en voeg zout naar smaak toe en serveer.

Serveren: Als je gebruik maakt van de room (je kan dan ook de aardappel weglaten), wat de soep wat rijker en fluweler maakt, meng deze dan voor het serveren door de soep. Serveer vervolgens met de gefrituurde salieblaadjes en een paar druppels olijfolie.

* ipv olijfolie kan je de olie gebruiken waar je de salieblaadjes in hebt gebakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.