Groenten Salade

Marokkaanse rode bietensalade

Terug van vakantie ben ik dagelijks bezig geweest met mijn moestuin… ja het is oogsttijd.
Wel handig zo, eten uit eigen tuin. Het smaakt meteen nog lekkerder en wat is beter dan een een lekkere rode bietensalade uit eigen tuin?

De rode bieten bijvoorbeeld, die heb ik gekookt en meteen een salade van gemaakt samen met de geoogste rode ui en peterselie.


Ingrediënten:

500gr gekookte en afgekoelde rode bieten.
Fijngesneden peterselie, ongeveer 2 eetlepels
1/2 rode ui.

Dressing:

2 el azijn
2 el zonnebloemolie
snufje peper
evt. klein beetje suiker

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Snijd de rode bieten naar smaak in blokjes, staafjes of plakjes. Het meest traditionele zijn kleine
blokjes, maar omdat ik het lekker vind om met een vork te prikken neem ik een grotere vorm
Halveer de ui en snijd er vervolgens zeer dunne plakjes van. Eventueel kan je de ui ook fijn snipperen.
Meng de rode bieten met de ui, peterselie en dressing.  Serveer deze rode bietensalade koel

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.