Zoetigheden

Foodblogevent: Fruitijsjes mét zonder íets.

IJs zonder melk en suiker bereiden die ook nog eens vegetarisch is, dat is de opdracht die Kelly Bennis ons gaf. Het was geen makkie, vooral omdat er best wel veel producten toch suiker of melk bevatten, helaas. maar wel een eye-opener. Andere ideeën die ik had waren het net niet. Via Minah die een artikel postte over creatieve ideeën met ijsklontjes kwam ik op deze frisse & natuurlijke fruitijsjes uit.

Recept

Wat hebben we nodig?

Vruchtensap naar keuze versgeperst of gekocht: ik gebruikte (gekochte) appelsap
Fruitijsjes hebben natuurlijk fruit nodig dus: 
denk hierbij aan banaan of meloensoorten of
zacht klein fruit zoals aardbeien bramen, frambozen, bosbessen
steenfruit zoals perzik, nectarine, pruimen of kersen
en ga zo maar door.
Ik zou zeggen: het liefst fruit dat een beetje zacht is. Zelf nam ik banaan, nectarine, frambozen en aardbeien.

Neem ijsvormpjes, vul deze met fruit en giet er dan vruchtensap in totdat het vormpje volzit.
Laat bevriezen en tadaa je hebt een ‘thuisgemaakte’, ‘suikervrije’ en melkproductenvrije ijsje. Het lekkere is dat het fruit ook een smaakje afgeeft aan de appelsap.

3 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.