Ramadan Zoetigheden

Dadel sambusa van bladerdeeg

Één van mijn favoriete bezigheden is het bekijken van allerlei food gerelateerde filmpjes op youtube. Gewoon klik, kijken, klik, kijken. Zo kom ik langs verschillende landen en zie ik uiteenlopende gerechten. Een aanrader voor eenieder die wat inspiratie zoekt. Zo kwam ik ooit een keer een filmpje tegen van een Indiaas programma waarin een dame binnenkwam die iets ging koken. Gelukkig voor mij spreken ze in India een beetje Engels en kon ik aan de ingrediënten zien dat de desbetreffende dame zoete sambusa ging maken. Bij mij ging de trigger over toen ik opeens het woordje ‘puff pastry’ hoorde….. het kan dus ook met bladerdeeg blijkbaar. Van het een kwam het ander en een uur later hadden wij krokante dadel sambusa.

ps. ik ben altijd laat (slechte eigenschap) maar met dit gerecht doe ik mee aan het foodblogevent van mei, georganiseerd door ‘ Zoet & Roze ‘ . Het thema van deze maand was ‘zoet zonder suiker’.

Recept

Ingrediënten:

1 pak bladerdeeg (10 plakjes)
300gr dadelpasta*
100gr amandelschaafsel
1/2tl  kardemom**
1/2tl kaneelpoeder
1  tl rozenwater**

Bereidingswijze:
Rooster de amandelschaafsel goudbruin.
Meng vervolgens met de dadelpasta, kardemom, kaneel en rozenwater.
Maak vervolgens met natte handen ongeveer 30 balletjes ter grote van een knikker.

Neem een plak bladerdeeg en rol deze platter. En snijd vervolgens in 3 repen.
Leg een balletje op elke reep en rol deze in driehoek op, plak het einde vast met een beetje water

Frituur de driehoekjes goudbruin in hete olie.

Dezelfde dag het lekkerst, gewoon laten afkoelen en dan kan je er al van genieten.
Ben je wel van de suiker? Bestrooi ze dan voor het serveren met poedersuiker.

* Je kan zelf dadelpasta maken, erg lekker. Stoom daarvoor 300gr ontpitte dadels zacht en prak deze vervolgens tot puree.
*Je kan altijd meer kardemom en/of rozenwater toevoegen. Ik vind deze 2 al snel overheersen en met deze hoeveelheid heb je een subtiele smaak.

2 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.