Vis Vlees, gevogelte en vis

Vistajine: Stoofschotel met vis en groenten.

 Lentevis
Je hoort de harde wind.
Je ziet een prachtige blauwe hemel.
De vogels fluiten
Je lichaam wil lente.
Jij wil lente.
Lente wil nog niet.
Nog even wachten dus?
 
Niet in de keuken, in mijn keuken is het al lente.
De narcissen bewijzen het.
En deze vis ook.

Recept

Ingrediënten:
 
Marinade/charmoula:
2 eetlepels van elk fijngehakte koriander en peterselie
2 tenen knoflook
Sap van 1 citroen
1el olijfolie
1 el zonnebloemolie
5cm verse gember geraspt
1/2 tl  komijn
½ tl peper
1tl gember
Zout naar smaak ongeveer 1 tl
600gr witte visfilet (ik heb zelf een combinatie van koolvis&kabeljauw gebruikt)
1 ui, tomaat, dunne courgette en rode paprika
2 el olijfolie
Voor erbij brood, rijst of pasta

 Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de marinade en meng deze met de vis. Laat de vis minimaal een kwartier marineren. Snipper de ui en verwarm de tajine of hapjespan. Bak de ui glazig en voeg vervolgens de vis toe
Snij de groenten in  repen, partjes of plakken en meng vervolgens met de vis.
 
Vanaf nu mag jij zelf kiezen hoelang je de stoofschotel wilt laten stoven. Vis is redelijk snel gaar, de vraag is hoe je je groenten wil hebben. Ik vond de groenten na 15 a 20 minuten gaar genoeg, ze hebben dan nog een beetje beet. De rest van de eters wilde juist zachte groenten en die waren pas na 35 minuten tevreden.

Bestrooi voor het serveren de vistajine met een beetje verse peterselie. Serveer met een groene ‘lente’ salade en knapperig warm (Marokkaans) brood. Rijst of pasta is een lekkere alternatief

* Je kan dit gerecht prima in een tajine bereiden al is een hapjespan net zo goed. Heb je net zoals ik een aluminium tajine  dan is dat nog beter.
* Meer groenten gebruiken kan natuurlijk ook helemaal als je geen zin hebt in een salade ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.