Drankjes Ramadan

Mocktail: Virgin Mojito

Ik kan dit echt elke dag wel drinken en helemaal in de ramadan vind ik het heerlijk om mezelf ermee af te koelen en natuurlijk om zo aan mijn 1.5l vocht te komen!! Zelf neem ik een fles appelsap (geen reclame maar die van de lidl ) vind ik heerlijk hiervoor). Ik maak daar eerst ijsblokjes van (in van die handige ijsblokjeszakjes) en dan gebruik ik de fles om meteen de mojito te maken, daar stop ik dus ook wat munt en citroen/limoen plakjes in en vervolgens hoef ik het ’s avonds alleen nog maar in glazen te schenken! Je kunt de verhoudingen naar eigen smaak veranderen, voor kleine kinderen zou ik meer appelsap en minder prik gebruiken.

Ingrediënten:
Citroen in plakjes
Limoen in plakjes
Muntblaadjes
Appelsap
7-up/sprite
IJsklontjes (maak ze van appelsap!)
Citroen of limoensap (voor dat extraatje)

En het liefst die leuke stokjes waar je de citroen mee kan stampen in je glas.

Bereidingswijze:
Leg glazen klaar en doe daar een paar plakjes citroen, limoen en blaadjes munt in. IJsblokjes erin dan de helft van de glas vullen met sprite/7-up en de andere helft giet je er appelsap bij tenslotte een scheutje citroen/limoensap.
Je kan ook een grote kan nemen en daar alvast alles in doen zodat de smaak van de citroen en limoen erin trekt.

4 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.