Uncategorized

Griesmeel pancakes


Pancakes overgoten met warme honing.


Een paar jaar geleden trouwde mijn neef en de eerste keer dat ik bij zijn vrouw langskwam had ze griesmeel pancakes gemaakt. Zij maakte ze heel eenvoudig, je nam een verhouding van 1 ei, 1 glas melk, 1 glas griesmeel en 1/2 zakje bakpoeder. Vaak heb ik ze zo gemaakt, maar met de tijd ga je een beetje experimenteren en wat dingetjes veranderen.
  Ook zag ik andere recepten voor deze pancake en las ik recepten van de Amerikaanse pancakes, dus dat ging ik een beetje combineren. Ik probeerde ze eens te maken met stijfgeklopte eiwit, met sojamelk, met olie, met beetje citroensap etc. etc.. Dit recept hieronder is tot nu toe het lekkerst gebleken en daarom deel ik dat met plezier!
   Ze zijn erg lekker met gesmolten honing, met amlou (amandel/argan/honing pasta), met jam (gemengd met oranjebloesemwater), met olijfolie maar ook heerlijk met stroop. vergeet vooral niet een glas muntthee erbij te drinken.Ingrediënten:

2 eieren
1 glas melk
1 glas karnemelk
1 zakje bakpoeder
½ tl backing soda
50 gr gesmolten en afgekoelde boter
1 3/4 glas fijne griesmeel
2 zakjes vanille suiker
Snuf zout

Glas:Hollandse theeglas met oortje en heeft een inhoud van 225ml.

Bereidingswijze:

Meng eieren, melk, karnemelk en bakpoeder en laat dat even rusten.
Voeg dan de afgekoelde boter toe en roer dat er goed doorheen.

Vlak voor het bakken doe je de griesmeel erdoor en laat je het beslag 1 minuut rusten. Het wordt redelijk dik en dat is helemaal prima.

Verwarm een antiaanbakpan/koekenpan (ik heb zelf een crêpe pan gebruikt).

Kijk wat voor grootte je prachtig vind voor je pancake, ik hou van minipancakes en nam 1 grote eetlepel als meeteenheid.
 Wanneer je ziet dat de randen droog worden draai je ze om en laat je de andere kant mooi gaar worden. De bovenkant is dus nog gewoon beslag op het moment dat je ze omdraait.
Mocht het zo zijn dat ze niet opzwellen bij het omdraaien dan moet je het beslag nog een minuutje laten rusten


Tip: mini’s zijn handig om te draaien met een kaasschaaf.

16 Comment

 1. Salamoe Alaikoem, wat een leuke blog zeg.

  Ik heb vandaag dit recept gemaakt. En het was heerlijk. Dit recept gaat in mijn geslaagde recepten boekje 😀
  Ik heb trouwens mini's gemaakt en vind ze ook lekker met een kopje thee in de avond:o

  Hogedrukreinige

 2. slm het ziet er heerlijk uit maar wat is backing soda en kan ik zonder doen of is het noodzakelijk???
  hartelijk dank dat je dit met ons wil delen
  ma3a salama
  groet saida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.