Uncategorized

Soesjestoren deel 2.

Het lijkt zoiets makkelijk en volgens mij is het ook makkelijk en maak ik het moeilijker dan het is.
In mijn gedachten zag ik een mooie hoge toren voor me, in mooi wit met wat versiering, mooi stijl.  Ik had een heel plan bedacht hoe ik dat voor elkaar ging krijgen (zie)

stap 1:
We zoeken iets waarom heen ik de toren kan ‘bouwen’.

 Stap 2:
we smeren een beetje ‘lijm’ op de bodem zodat ze plakken.

Stap 3:
we dopen elk soesje in de ‘lijm’ en zorgen voor een stevige basis.

Stap 4:
we raken in paniek omdat ze opeens omvallen. We bedenken meteen dat we extra soesjes nodig hebben om ervoor te zorgen dat er een stevigere basis ontstaat en ik hem mooi hoog kan krijgen.

Stap 5:

We accepteren ons verlies met de zwaartekracht en maken er een berg van.

Stap 6:
We knikken vrolijk en beleefd wanneer de eigenaresse & de aanwezigen smullen van de soesjes omwikkeld met een volle witte chocolade ganaché.

Half uurtje nadat me ambities gezakt waren kon ik meteen al bedenken wat ik wel niet allemaal fout had gedaan. Van teveel room in de ganache, véél meer chocolade dan room is beter. Te kleine bord. Te grote/brede middenstuk.

Nu heeft de ooievaar me al verteld dat er weer iemand zwanger is & ik wellicht een 2de kans heb!

2 Comment

  1. Ziet er toch nog lekker uit! Misschien is een vorm van een kegel wel wat. Cirkel knippen dan tot het midden knippen er een kegel van maken. Met poedersuiker en water heb je een goede lijm (alleen niet in de koelkast hard laten worden, want dat werkt niet ben ik achtergekomen, op een koele plek (kelder, of iets dergelijks wel))

    Groetjes Anja

  2. bedankt.
    Klopt ik zag leuke (franse) filmpjes over die kegel. Maar had geen stevig papier in huis en de karton was toch echt te hard. glazuur als plakmiddel dus, alleen vind ik glazuur al snel zo zoet. Nee, de volgende keer maak ik eerst een kegel.

    Bedankt.
    Fatima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.