Uncategorized

Kanaalstraat & Mango met yoghurtroom.

Helaas niet goed licht savonds in mijn keuken.

Toen ik afgelopen vrijdag mijn diploma moest ophalen in Utrecht (7maanden ná afgifte) moest ik natuurlijk even langs de kanaalstraat. Utrecht bezoeken zonder de kanaalstraat te bezoeken kan natuurlijk niet. Al had ik zelf niks nodig, mijn moeder had al een boodschappenlijstje klaar staan van brood, munt, koriander tot couscous van een bepaalde merk.  En aangezien ik zo’n lieve dochter ben, doen we dat wel even.  Maar dan ga ik natuurlijk ook voor mezelf shoppen, inderdaad boodschappen doen zie ik als shoppen! Zet mij in een willekeurige stad en het eerste wat ik zoek is een markt en enkele leuke deli’s.
      In de kanaalstraat heb ik zo mijn shopstrategie. Het is een lange straat en als ik overal naar binnen ga dan ben ik failliet aan het einde van de straat. Dus heb ik een strategie bedacht. Ik hou  allereerst niet van winkels die geen prijzen op hun waar zetten, dus die skip ik praktisch altijd (en dat zijn er veel). Ik wil gewoon weten hoeveel iets kost vóórdat ik bij de kassa sta. Naast het feit dat het fijn is te weten of het geen duurkoop is kun je helaas niet overal pinnen en dan is het handig om exact te weten wat je moet betalen.
     Mijn 2de strategie is dat ik bepaalde slagerij+winkels links laat liggen op het moment dat er teveel testosteron aanwezig is. Zo vervelend een winkel in te gaan die vol met mannen staat en al helemaal met mannen die je dat irritante gevoel geven dat niet te beschrijven is. Je bent de straat zo een stuk sneller door.
    De 3de strategie is om bakkerijen zo veel mogelijk te mijden. Dat is goed voor mijn lijn en me portemonnee. Anders koop ik gerust een bakkerij leeg! 
    En als laatst richt ik me altijd op groenten en fruit. Naast dat het gezond is, kun je niet teveel kopen, want je kan niet alles meedragen. Zo kwam ik uiteindelijk thuis met granaatappels, sinaasappels, kiwi’s, kweepeer, olijven en mango. Meer kon ik niet dragen.
   
    De mango riep me al de hele tijd en in de kanaalstraat kon ik niet om ze heen. Nu had ik laatst in het ‘ Het dovenmansdieet’ gelezen dat mango naast ontzettend lekker ook een bron van vezels is. Vol verbazing ging ik google raadplegen en verhip! Overal staat dat mango een bron van vezels is. Aangezien ik nogal op me vezel inname moet letten werd ik hier natuurlijk heel blij van. Dus wist ik dat ik mango’s moet vinden. En omdat ik nog steeds de lieve dochter uithang (heb wat credits nodig) besloot ik de mango’s niet helemaal zelf op te eten maar er een dessert van te maken.Ingrediënten:
voor 4-5 personen

1 grote rijpe mango
200ml slagroom
500gr Turkse/Griekse yoghurt
rasp en sap van 1 citroen
ongeveer 100gr biscuits (theekoekjes/volkorenkoekjes)
2 zakjes vanillesuiker.
Ongeveer 2 el fijngesneden munt (of citroenmelisse)

Bereidingswijze:

Begin minstens een uur van te voren.
– Laat de yoghurt in een doek en zeef uitlekken, zodat deze wat steviger wordt.
– Klop de slagroom stijf met de 2zakjes vanillesuiker.
– Meng de slagroom voorzichtig met de uitgelekte yoghurt en citroenrasp en laat opstijven in de koelkast.
– Verkruimel de koekjes heel fijn.
– Snij de mango in kleine blokjes en meng met het citroensap en de fijngehakte munt.
– Neem nu de glazen of bordjes waarin je het dessert wil serveren en verdeel de fijne koekkruimels over de glazen. Druk dit voorzichtig aan en verdeel vervolgens de yoghurtroom over de glazen. Verdeel tenslotte de mango over de glazen en laat evt. afkoelen in de koelkast.

Wil je een steviger bodem dan dien kun je een beetje boter smelten en met de koekkruimels mengen, voor je deze over de glazen verdeelt. Als relatief ‘licht’ toetje vind ik de boter niet nodig en daarnaast is het fijn als het eenvoudig lepelbaar is.

3 Comment

  1. jazeker!
    heb er lekkere za3tar kruiden gehaald. Ik had iet zoveel producten nodig en ik vond de vijgen en rozenjam die ik wou hebben er niet. Tenminste de soorten die er waren waren niet welke ik zocht.

    Nog bedankt voor de tip, is een zeer leuke winkel met aparte producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.